autor:

tradaro

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Simfonia Iahnie de fasole a la Tradaro

Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 mai 2009

Ingrediente
* 800 g fasole uscata, * 4 cepe, * 2 cartofi, * 2 morcovi, * 1 cutie 400 g rosii intregi decojite in suc de rosii, * 2 linguri pline de bulion, * 1 lingura boia dulce, * 2 linguri faina de grau, * 3 linguri faina de malai, * 1 lingura Delikat, * 1 capatana usturoi, * 150 ml ulei, * 4-5 foi de dafin, * 4 cuburi Knorr cu gust de costita afumata, * 1 legatura marar tocat marunt, * 1 legatura patrunjel tocat marunt, * 1 lingurita tarhon, * 1 lingurita cimbru, * 3 linguri smantana, * 1 lingurita piper boabe, * sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

14 voturi

Mod de preparare

- Pentru reusita unei iahnii delicioase, este bine ca fasolea sa fie pusa la inmuiat de seara pentru prepararea ei a doua zi. Se pune apa rece peste fasole si sa o depaseasca cam 5-6 centimetri, se acopera si se lasa la inmuiat.
- Apa in care a stat fasolea la inmuiat se arunca, se clateste si se pune la fiert cu apa rece cat sa o depaseasca cu 2-3 centimetri, la foc potrivit. Dupa 10 minute de fiert se arunca apa si se pune iarasi la fiert cu apa fierbinte si se tine la foc potrivit pret de 10 minute dupa care se repeta operatia dar de aceasta data nu se mai arunca apa ci se lasa sa scada.
- In acest timp se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert intr-un vas separat.
- Ceapa si morcovul se curata, se toaca marunt si se pun la inmuiat in 100 ml ulei la foc mic circa 3 minute apoi se toarna 1/2 l apa, se adauga 1 lingura Delikat si se lasa la foc domol, acoperit circa 10 minute si din cand in cand se amesteca pana cand scade apa aproape de tot si compozitia sa fie aproape ca o pasta.
- Intr-un alt vas se pune 50 ml ulei, faina de grau si faina de malai si se amesteca la foc potrivit circa 3 minute apoi se adauga rosiile intregi (dar se pot taia mai mici) decojite in suc de rosii, boiaua dulce, bulionul, usturoiul tocat marunt si se amesteca. Deoarece compozitia incepe sa se ingroase din cand in cand se mai adauga apa calda. Se adauga 4 cuburi Knorr cu gust de costita afumata si se amesteca iar in final compozitia sa ramana ca o crema moale.
- Aceasta compozitie se rastoarna peste fasolea fiarta, se adauga, marar, patrunje, tarhon, cimbru, piper boabe, foi de dafin, smantana, sare daca mai este cazul dupa gust si se amesteca apoi se baga la cuptor la foc potrivit 60 de minute. Din cand in cand se mai amesteca in fasole deoarce fasolea se aseaza la fundul cratitei.
In farfurie se orneaza cu patrunjel verde tocat marunt.
Se serveste cu castraveciori acri ,salata de varza acra sau salata de ardei copti.

Se adauga suflet dupa pofta inimii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Simfonia Iahnie de fasole a la Tradaro" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu orez

Spanac cu orez

Se spala spanacul bine, bine, se fierbe, se strecoara, se taie cat de marunt. Se caleste ceapa in

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita cu dovleac

Tocanita cu dovleac

Se taie cuburi carnea si dovleacul. Se taie marunt ceapa, rosiile si ardeii, iar ciupercile se spala

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Arata super bine si in mod sigur este si gustoasa... Personal nu folosesc knorr,vegeta sau alte derivate,dar gusturile nu se discuta...

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

    este ok reteta,dar nu trebuie folosite in exces concentratele tip knorr sau altele.este mai bine de dat gust mancarii prin folosirea de ingrediente naturale.pentru a da consistenta dorita mancarii de fasole eu adaug cus-cus care mai trage din apa si iese fasolea tare buna.iar deasupra pun niste felii de ciolan afumat usor prajite si cu niste muraturi.alta viata.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Arata bine,dar eu as fi folosit un ciolan afumat in loc de cuburi concentrat.Felicitari.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      Chiar ca e ...simfonie !!! Faina, faina de malai sau cartofi nu am folosit pina acum la iahnie ! Dar merita incercat !!! Bravo barbate !!!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      Ma inscriu la o portie!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      Arata tare bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

14 voturi

Ingrediente

  • * 800 g fasole uscata
  • * 4 cepe
  • * 2 cartofi
  • * 2 morcovi
  • * 1 cutie 400 g rosii intregi decojite in suc de rosii
  • * 2 linguri pline de bulion
  • * 1 lingura boia dulce
  • * 2 linguri faina de grau
  • * 3 linguri faina de malai
  • * 1 lingura Delikat
  • * 1 capatana usturoi
  • * 150 ml ulei
  • * 4-5 foi de dafin
  • * 4 cuburi Knorr cu gust de costita afumata
  • * 1 legatura marar tocat marunt
  • * 1 legatura patrunjel tocat marunt
  • * 1 lingurita tarhon
  • * 1 lingurita cimbru
  • * 3 linguri smantana
  • * 1 lingurita piper boabe
  • * sare

Raporteaza reteta

Retete
de tradaro
Chec Tradaro

Chec Tradaro

Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire. Stafidele

47 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mamaliga Tradaro

Mamaliga Tradaro

Intr-o craticioara se pune lapte, apa, gris, delikat, sare si se amesteca la foc iute pana fierbe

9 voturi    12 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Puricei de mamaliga Tradaro

Puricei de mamaliga Tradaro

Mamaliga se taie cubulete. Ouale se bat cu telul sau mixerul, se adauga laptele, branza, delikat,

14 voturi    12 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Lasagna cu legume