autor:

Fara foto

» » Aperitive

Singerete

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
500 g carne slaba de porc, 300-400 g şorici, 500 g slanina de la git, 1 kg singe crud, 400 g orez, 300 g ceapa, 30 g zahar, piper pisat, sare, cimbru, enibahar, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Carnea, soricul si slanina se pun la fiert in apa cu putina sare si dupa ce au fiert se scot din zeama. (Zeama de la fiert nu se arunca, se foloseste la fiertul orezului). Orezul se alege, se spala, se scurge bine de apa; ceapa se curata, se spala si se taie marunt, se inabusa impreuna cu ceapa in untura, se adauga zeama de la fiert strecurata si foarte fierbinte (cantitatea de zeama sa fie dubla fata de cantitatea de orez), se acopera vasul cu capac si se fierbe ia foc moderat.

Carnea (soriciul si slanina) se toaca marunt, adaugind singele colectat igienic si strecurat, orezul racit, zaharul, sarea, cimbrul si celelalte condimente dupa gust, se amesteca componentele, pina la omogenizare. Cu aceasta compozitie se umplu lejer intestinele groase, care se pun apoi la fiert in apa fierbinte cu putina sare si se fierb lent, fara clocot, pina cind se constata, prin intepare, cu un ac, ca din singerete nu mai iese zeama roscata. Dupa ce a fiert, singeretele se scoate din vas si se clateste cu apa calduta, apoi se asaza pe o planseta de lemn si se lasa citeva ore ia zvîntat. Se pastreaza la rece 6-8 zile, la o temperatura de 2-4°C.
Daca ti-a placut reteta noastra "Singerete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Mini tarte cu branza, pui si ciuperci

Mini tarte cu branza, pui si ciuperci

Aluatul: se amesteca branza cu untul(care a stat la temperatura camerei), cu ouale batute, cu

8 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Rulada de pui cu cascaval

Rulada de pui cu cascaval

Pieptul de pui se feliaza si se bate cu ciocanul de snitele.Se sareaza si se pipereaza. Asezam feliile

10 voturi    8 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne slaba de porc
  • 300-400 g şorici
  • 500 g slanina de la git
  • 1 kg singe crud
  • 400 g orez
  • 300 g ceapa
  • 30 g zahar
  • piper pisat
  • sare
  • cimbru
  • enibahar
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Chec aperitiv cu mezeluri si branzeturi