autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Conserve si muraturi

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Ingrediente
3 kg de capsuni/capsune, , 1,5 l de apa, , 2 plicuri de sare de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin zona de conflict( de cateva ori pe zi).

Se strecoara si se pune 1kg de zahar la litrul de zeama. Se amesteca bine pana se dizolva. Nu se fierbe! Sa fie clar!

Se pune in sticle si apoi la rece. Ce aroma de vis!
Am de acum 2 ani si e încă bun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
SUC DE ROSII PENTRU IARNA

SUC DE ROSII PENTRU IARNA

Se spala rosiile, se indeparteaza cotoarele si partile vatamate, se toaca si se dau prin masina speciala

26 voturi    8 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Hribi conservati in ulei de masline

Hribi conservati in ulei de masline

Hribii proaspeti culesi din padure se spala bine cu apa rece si se lasa la scurs pe un servet absorbant

0 voturi    1 comentariu
2h
Conserve si muraturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 august 2011

    Foarte interesanta reteta!***** Ma inscriu si eu pentru o portie.

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 16 august 2011

    Nu-l sterilizez. Sticla din poză e de plastic si nu e de anul acesta făcut siropul, doar poza. Trebuie să amesteci bine pâna se dizolvă complet zahărul.

  • Fara foto

    jully21 (Bucatar) , 14 august 2011

    nu-l sterilizezi?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 3 kg de capsuni/capsune
  • 1,5 l de apa
  • 2 plicuri de sare de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Budinca din dovlecei

Budinca din dovlecei

Dovleceii curatati se taie cu un cutit econom (din acela pentru curatat) sa iasa ca niste tagliatele.

7 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte interesanta reteta!***** Ma inscriu si eu pentru o portie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Hrean la borcan