autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Conserve si muraturi

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Ingrediente
3 kg de capsuni/capsune, , 1,5 l de apa, , 2 plicuri de sare de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin zona de conflict( de cateva ori pe zi).

Se strecoara si se pune 1kg de zahar la litrul de zeama. Se amesteca bine pana se dizolva. Nu se fierbe! Sa fie clar!

Se pune in sticle si apoi la rece. Ce aroma de vis!
Am de acum 2 ani si e încă bun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Tocana de legume pt iarna

Tocana de legume pt iarna

Se curata morcovii, se spala se pun la fiert in apa cam 20-25 minute. Intre timp fierbeti orezul

47 voturi    9 comentarii
4h
Conserve si muraturi
ARDEI IUTE PT IARNA

ARDEI IUTE PT IARNA

Spalam ardeii, ii curatam de codite, ii taiem rondele, ii asezam in borcane(mie mi-au iesit 5 borcane).

6 voturi    9 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 august 2011

    Foarte interesanta reteta!***** Ma inscriu si eu pentru o portie.

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 16 august 2011

    Nu-l sterilizez. Sticla din poză e de plastic si nu e de anul acesta făcut siropul, doar poza. Trebuie să amesteci bine pâna se dizolvă complet zahărul.

  • Fara foto

    jully21 (Bucatar) , 14 august 2011

    nu-l sterilizezi?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 3 kg de capsuni/capsune
  • 1,5 l de apa
  • 2 plicuri de sare de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

91 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Budinca din dovlecei

Budinca din dovlecei

Dovleceii curatati se taie cu un cutit econom (din acela pentru curatat) sa iasa ca niste tagliatele.

8 voturi    4 comentarii
2h
Aperitive

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte interesanta reteta!***** Ma inscriu si eu pentru o portie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Compot de corcoduse