Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Ingrediente

  • 250 gr macese spalate si uscate in prealabil
  • 0.5 kg zahar
  • 6 lingurite zeama de lamaie
  • 1.5 l apa

Mod de preparare

Macesele se fierb in apa circa 15 minute dupa care se scot cu o spatula si se zdrobesc foarte bine . Se pun din nou la fiert in aceeasi apa pentru inca 10 minute apoi se strecoara fructele de zeama printr-o sita normala. Sucul rezultat se strecoara din nou foarte , foarte bine printr-un tifon dublu pentru a nu ramane firisoare de macese pentru ca sunt foarte periculoase. Lichidul rezultat se pune din nou la fiert impreuna cu zaharul si se tine pe foc pana la consistenta dorita . Cand s-a ajuns la consistenta dorita se adauga zeama de lamaie, se amesteca si se toarna in sticle caldute . Sticlele se inchid cu capac etans, se pun la cald intre paturi, cu capul in jos si se tin astfel pana la racirea totala .

Se pastreaza in camara, ferite de lumina iar dupa desfacerea sticlei, se tin in frigider .

Macesele au , pe suta de grame, de 20 de ori mai multa vitamina C decat lamaile ceea ce le face ideale pentru imunizarea organismului .

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni