autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Sirop de mentă

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 mai 2010

Ingrediente
Ingrediente, - 300 frunze de mentă proaspătă (cam 20 de tulpini), - 600 ml de apă, - 600 g de zahăr

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Preparare :
- Spalaţi tulpinile de mentă.
- Rupeţi frunzele de mentă si le număraţi .
- Puneţi într-o cratiţă frunzele de mentă, apa de izvor şi zahărul .

-Lasaţi să dea în clocot, apoi să fiarbă la foc mic 10 min.
- Lasaţi să se răcească în cratiţă , strecuraţi frunzele şi puneţi în sticle(nu în plastic !)
- Păstraţi la frigider.

P.S. NU MAI FRECAŢI MENTA SI TRECEŢI LA TREABĂ!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de mentă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu sirop de menta

Briose cu sirop de menta

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, inafara de zahar. In alt bol frecam ouale cu zaharul,

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Galuste cu prune in sirop de menta

Galuste cu prune in sirop de menta

Prunele le spalam ,le scoatem samburii cu atentie fara sa le despicam complet si le lasam la scurs

59 voturi    29 comentarii
1h 15 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Partea cu numaratul este cea mai grea. :)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Multumesc pentru ideie.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente
  • - 300 frunze de mentă proaspătă (cam 20 de tulpini)
  • - 600 ml de apă
  • - 600 g de zahăr

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

91 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

mira (Chef de cuisine)

Partea cu numaratul este cea mai grea. :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Felii de pepene fursecuri