Reteta postata pe: 27 iunie 2014
Ingrediente
petale de trandafiri, 3 l apa plata, 1 kg zahar, 1 pastaie vanilie, Cantitatea de petale nu o pot preciza, dar ca idee, am avut o sacosa mica plina, cred ca in jur de 30- 40 de trandafirei
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 20 min
Mod de preparare
Rupem si spalam petalele de trandafir. Le punem intr-o oala mare. Adaugam 3 l apa. Punem la fiert. Lasam sa fiarba. O sa vedeti ca petalele isi pierd culoarea, transferandu-se asupra lichidului. Scurgem apa de flori, adaugam zaharul si amestecam cu o lingura. Punem la loc, pe foc si lasam sa fiarba.
Despicam o pastaie de vanilie, scoatem cu atentie semintele si le punem peste sirop. Lasam sa fiarba la foc mediu, cam o ora, o ora si jumatate. O sa vedeti ca siropul incepe sa capete consistenta. Dupa ce a fiert suficient, dam deoparte si lasam un pic sa se raceasca, apoi il transferam in recipiente de sticla si depozitam la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de trandafiri" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Se freaca petalele cu zeama de lamaie.Se face un sirop din zahar ,se fierbe cat sa se lege un pic,se
14 voturi
7 comentarii
45 min
Pastram ingredientele cateva ore la temperatura camerei.
Intr-un castron, mixam spuma untul cu un
6 voturi
2 comentarii
40 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate