1. Florile de salcam proaspat culese le-am adunat de pe ciorchine si le-am spalat bine in mai multe ape reci.Le-am lasat la scurs intr-o sita.
2. Am pus 1,5 l apa intr-o oala , am adus-o la punctul de fierbere,am adaugat florile si am lasat sa fiarba 20 minute la foc mare. Am acoperit oala cu capac si am lasat pana a doua zi.
3. A doua zi, am strecurat ceaiul rezultat si am presat bine florile.
4. Am facut un sirop din 500 ml apa, 1 kg de zahar, am adaugat zeama de lamaie lasand sa fiarba la foc mare cca 10 min.Am indepartat spuma formata.
5. Am adaugat ceaiul peste sirop, zaharul vanilinat si coaja de lamaie.Am lasat la fiert, la foc moderat pana siropul a scazut la jumatate.
6. Am scos coaja de lamaie si am pus siropul fierbinte in sticle sterilizate.
7. Am acoperit sticlele cu o patura ,si le- am lasat pana a doua zi sa se raceasca.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii