Eu am facut din 4kg si jumatate de flori, dar va dau reteta pentru o portie. Este asa de bun ca nu m-am putut abtine sa nu fac o cantitate mai mare. Cautati salcami care sunt departe de traficul auto.
Florile (fara codite ) se culeg cand e soare si ele sunt bine inflorite. Daca a plouat se asteapta o zi ca ele sa fie fara apa si parfumate. La cules, grija mare sa nu va intepe vreo albina, cum, de fapt, am patit si eu.
In ziua in care s-au cules florile, se pun cu apa sa stea 20-25 minute (ca praful sa se lase la fund) , dupa care se scot in alt vas si se mai clatesc odata. Se pun 3 l apa , care se aduc la punctul de fierbere, adaugam florile si le lasam sa fiarba 20 minute. Se da vasul dupa foc, se acopera si se lasa asa peste noapte.
Dimineata, intr-un vas punem 200 ml apa si zaharul la foc mic, amestecam pana acesta se dizolva. In acest timp strecuram ceaiul si stoarcem bine florile, dupa care il mai strecuram prin tifon si il punem peste zahar, punem coaja rasa de la lamaie si zeama strecurata si lasam la foc mare pana scade la jumatate. Dupa ce am oprit focul se pune si esenta de vanilie.
Se pune in sticle sterilizate, se pune capacul si se invelesc cu un pled pana in ziua urmatoare. Se pastreaza la loc racoros.Se bea cu apa plata/minerala ori seara inainte de culcare cate o lingura de sirop pentru un somn linistit .
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganacheIntr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.
Supa crema de ciuperciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii