Sirop din flori de salcam

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Sirop din flori de salcam

Ingrediente

  • 1,5kg flori de salcam
  • 1,3 kg zahar
  • 1 lamaie mare, zeama si coaja
  • 2 fiole esenta de lamiae Dr. Oetker
  • 3 l apa

Mod de preparare

Eu am facut din 4kg si jumatate de flori, dar va dau reteta pentru o portie. Este asa de bun ca nu m-am putut abtine sa nu fac o cantitate mai mare. Cautati salcami care sunt departe de traficul auto.

Florile (fara codite ) se culeg cand e soare si ele sunt bine inflorite. Daca a plouat se asteapta o zi ca ele sa fie fara apa si parfumate. La cules, grija mare sa nu va intepe vreo albina, cum, de fapt, am patit si eu.

In ziua in care s-au cules florile, se pun cu apa sa stea 20-25 minute (ca praful sa se lase la fund) , dupa care se scot in alt vas si se mai clatesc odata. Se pun 3 l apa , care se aduc la punctul de fierbere, adaugam florile si le lasam sa fiarba 20 minute. Se da vasul dupa foc, se acopera si se lasa asa peste noapte.

Dimineata, intr-un vas punem 200 ml apa si zaharul la foc mic, amestecam pana acesta se dizolva. In acest timp strecuram ceaiul si stoarcem bine florile, dupa care il mai strecuram prin tifon si il punem peste zahar, punem coaja rasa de la lamaie si zeama strecurata si lasam la foc mare pana scade la jumatate. Dupa ce am oprit focul se pune si esenta de vanilie.

Se pune in sticle sterilizate, se pune capacul si se invelesc cu un pled pana in ziua urmatoare. Se pastreaza la loc racoros.Se bea cu apa plata/minerala ori seara inainte de culcare cate o lingura de sirop pentru un somn linistit .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise