La sfarsitul lunii mai , cand mugurii de pin apar , tare imi place sa culeg din varful muntelui ,acolo unde nu au ajuns noxele auto .Ii culeg pe cei mai mici si din ei fac sirop,pun la frigider in pungi de hartie(tin 10-12 zile), pentru ceai si tot pentru ceai usuc sa am iarna . Dupa cum se stie ,mugurii de pin sant foarte buni pentru caile respiratorii,plamani ,bronsita ,anemie,migrena.
Dar eu am facut sirop la rece .
Mugurii de pin dati prin masina de tocat ,se aseaza in borcan de sticla ,un strat de doua degete,un strat de miere ,asa pana se umple borcanul .Se inchide ermetic si se lasa la macerat la loc racoros opt saptamani , dupa care se filtreaza , siropul se pune in sticlute inchise la culoare , bine inchise .Se pastreaza la loc racoros. La nevoie se ia 5-6 lingurite pe zi .

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii