autor:

Gustos_Ro

» » Dulciuri diverse

Smaren bucovinean

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 iulie 2014

Ingrediente
450 gr faina, 50 gr unt, 180 ml ulei, sare, 6 oua, 100 gr zahar, 700 ml lapte, 225 ml sirop de zmeura

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul tos, untul topit, faina, sarea si laptele pana ce se obtine o pasta omogena. Se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor.



2. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, se ia cu lingura o cantitate de aluat si se rumeneste in ulei pe ambele parti.



3. Se asaza pe un platou, una langa alta, fara a le suprapune, ca sa nu se turteasca, si se toarna peste ele siropul de zmeura.



Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.



Reteta veche din Crisana “Smaren bucovinean” era folosita in satele din Bucovina, la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
Daca ti-a placut reteta noastra "Smaren bucovinean" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Aluatul: Intr-un bol amestecati faina cu sarea. Puneti untul intr-un robot sau mixer si amestecati

26 voturi    6 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 450 gr faina
  • 50 gr unt
  • 180 ml ulei
  • sare
  • 6 oua
  • 100 gr zahar
  • 700 ml lapte
  • 225 ml sirop de zmeura

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

7 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

10 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Cornulete cu mac sau cu nuca