autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Smochine si capsune in aluat si sos de vin rosu

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru aceasta reteta am folosit atat smochine cat si capsune congelate., , 300 g smochine, 300 g capsune, , Pentru aluat:, cca 200 g faina, 2 oua, 150-200 ml lapte, un praf de sare, , Pentru sos:, cca o treime din fructe, cca 100 g zahar, un pahar de 100 ml vin rosu, un varf de lingurita cu scortisoara, un praf de nucsoara, 3-4 cuisoare, , ulei pt prajit

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Faina se amesteca cu ouale si laptele,se pune un praf de sare si se amesteca in continuare pentru a obtine un aluat de clatite gros la fel ca la reteta \"Rondele de mar in aluat\" .Daca doriti ca reteta sa fie de post faceti un aluat de clatite din apa minerala,un praf de sare si faina...

Se scot fructele de la congelator,se lasa sa se dezghete doar cat se pot desprinde una de cealalta,se sterg foarte bine de apa si se vor folosi asa congelate...Cca o treime din fructe se taie in jumatati sau sferturi,se adauga zaharul, nucsoara, scortisoara, cuisoarele,vinul si se lasa sa fiarba pana se ingroasa putin sosul.
Restul fructelor se trec prin aluat , se prajesc in ulei fierbinte pe ambele parti si se vor scoate pe hartie absorbanta pentru a se elimina surplusul de ulei.
Se servesc impreuna cu sosul de vin si fructele fierte in acest sos.Sunt delicioase atat calde cat si reci... Cine doreste poate orna preparatul final cu frisca...
Cand se folosesc proaspete,dupa ce se spala ,acestea se vor sterge foarte bine de apa si pentru un aspect placut le puteti lasa coditele...
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Smochine si capsune in aluat si sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec sah

Chec sah

Se pregateste o crema fina din unt frecat cu zahar, la care se adauga ouale pe rand impreuna cu cate

3 voturi    1 comentariu
50 min
Prajituri
Prajitura Inghetata

Prajitura Inghetata

Blat Se feaca galbenusurile cu zaharul, se adauga cacao,faina, bicarbonatul stins cu otet si la

81 voturi    19 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

    Multumesc...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

    Delicios!!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru aceasta reteta am folosit atat smochine cat si capsune congelate.
  • 300 g smochine
  • 300 g capsune
  • Pentru aluat:
  • cca 200 g faina
  • 2 oua
  • 150-200 ml lapte
  • un praf de sare
  • Pentru sos:
  • cca o treime din fructe
  • cca 100 g zahar
  • un pahar de 100 ml vin rosu
  • un varf de lingurita cu scortisoara
  • un praf de nucsoara
  • 3-4 cuisoare
  • ulei pt prajit

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si piersici Tarta cu branza si piersici

Faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Inghetata de vanilie