autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu carne

Snitel cu ciuperci si smantana

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Ingrediente
500 g carne de porc(eu cumpar de obicei muschiulet ca e mai moale carnea), sare, piper, 2-3 linguri de faina, 1 legatura de ceapa verde, 400 g ciuperci, ulei pentru prajit, 200 ml zeama de zarzavat, 100 g smantana

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se portioneaza carnea in felii de snitel, se bate cu ciocanul de snitel, se sareaza, pipereaza, se tavalesc prin faina si se prajesc (nu folosim ou) intro tigaie in care am incins 2-3 linguri de ulei, la foc mare, pe fiecare parte, timp de 2 minute. Se scot din tigaie.
Ceapa verde se spala si se curata. Partea alba se toaca fin, iar partea verde se taie inele. Ciupercile se spala si se taie, in jumatati sau in 4.
Se mai adauga ulei in tigaie si se baga ceapa la inabusit, pana devine sticloasa. Se adauga ciupercile si se prajesc 3 minute la foc puternic, amestecand continuu. Se condimenteza cu sare si piper, se toarna zeama si se lasa la fiert 5 minute.
Se adauga smantana, potrivim sosul cu sare si piper. Snitelul se pune la incins in sos si se serveste cu ceapa verde deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi Dauphinoise cu pui si ciuperci

Cartofi Dauphinoise cu pui si ciuperci

Curatam cartofii, morcovul, ii spalam, ii taiem cuburi potrivit de mari si ii punem la fiert 15 minute,

24 voturi    23 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui in sos de rosii cu masline

Piept de pui in sos de rosii cu masline

Pieptul de pui se taie felii subtiri , se aseaza intr-o tava , se stropeste cu cateva picaturi de

14 voturi    26 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    Imi place cum suna reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne de porc(eu cumpar de obicei muschiulet ca e mai moale carnea)
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri de faina
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 400 g ciuperci
  • ulei pentru prajit
  • 200 ml zeama de zarzavat
  • 100 g smantana

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Varadi Silvia

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Imi place cum suna reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pulpite de pui prajit peste orez cu legume