autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu carne

Snitel cu ciuperci si smantana

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Ingrediente
500 g carne de porc(eu cumpar de obicei muschiulet ca e mai moale carnea), sare, piper, 2-3 linguri de faina, 1 legatura de ceapa verde, 400 g ciuperci, ulei pentru prajit, 200 ml zeama de zarzavat, 100 g smantana

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se portioneaza carnea in felii de snitel, se bate cu ciocanul de snitel, se sareaza, pipereaza, se tavalesc prin faina si se prajesc (nu folosim ou) intro tigaie in care am incins 2-3 linguri de ulei, la foc mare, pe fiecare parte, timp de 2 minute. Se scot din tigaie.
Ceapa verde se spala si se curata. Partea alba se toaca fin, iar partea verde se taie inele. Ciupercile se spala si se taie, in jumatati sau in 4.
Se mai adauga ulei in tigaie si se baga ceapa la inabusit, pana devine sticloasa. Se adauga ciupercile si se prajesc 3 minute la foc puternic, amestecand continuu. Se condimenteza cu sare si piper, se toarna zeama si se lasa la fiert 5 minute.
Se adauga smantana, potrivim sosul cu sare si piper. Snitelul se pune la incins in sos si se serveste cu ceapa verde deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu gutui

Pui cu gutui

1. Se spala gutuile si se sterg de apa. Apoi se feliaza. 2. Se pune uleiul intr-o tigaie si se incinge,

32 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui cacciatora

Pui cacciatora

Incalziti jumatate de ulei intr-o tigaie. Adaugati ceapa, usturoiul si telina si amestecati la foc

2 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    Imi place cum suna reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne de porc(eu cumpar de obicei muschiulet ca e mai moale carnea)
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri de faina
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 400 g ciuperci
  • ulei pentru prajit
  • 200 ml zeama de zarzavat
  • 100 g smantana

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Varadi Silvia

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Imi place cum suna reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Creier pane