autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu carne

Snitel cu ciuperci si smantana

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Ingrediente
500 g carne de porc(eu cumpar de obicei muschiulet ca e mai moale carnea), sare, piper, 2-3 linguri de faina, 1 legatura de ceapa verde, 400 g ciuperci, ulei pentru prajit, 200 ml zeama de zarzavat, 100 g smantana

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se portioneaza carnea in felii de snitel, se bate cu ciocanul de snitel, se sareaza, pipereaza, se tavalesc prin faina si se prajesc (nu folosim ou) intro tigaie in care am incins 2-3 linguri de ulei, la foc mare, pe fiecare parte, timp de 2 minute. Se scot din tigaie.
Ceapa verde se spala si se curata. Partea alba se toaca fin, iar partea verde se taie inele. Ciupercile se spala si se taie, in jumatati sau in 4.
Se mai adauga ulei in tigaie si se baga ceapa la inabusit, pana devine sticloasa. Se adauga ciupercile si se prajesc 3 minute la foc puternic, amestecand continuu. Se condimenteza cu sare si piper, se toarna zeama si se lasa la fiert 5 minute.
Se adauga smantana, potrivim sosul cu sare si piper. Snitelul se pune la incins in sos si se serveste cu ceapa verde deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    Imi place cum suna reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne de porc(eu cumpar de obicei muschiulet ca e mai moale carnea)
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri de faina
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 400 g ciuperci
  • ulei pentru prajit
  • 200 ml zeama de zarzavat
  • 100 g smantana

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

15 voturi    22 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

13 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Varadi Silvia

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Imi place cum suna reteta.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Varza calita cu carnati de bere si cu rosii Cherry