autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

SNITEL DE PORC UMPLUT CU CREIER

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Ingrediente
450g.carne de porc(pulpa si spata),, 200g.creier,, 50g.untura sau ulei,, 750g.cartofi,, 50g.orez,, 25g.faina,, 75g.smantana,, 20ml.lapte,, 4 oua,, piper,, 1 lagatura patrunjel verde,, 2 foi dafin,, 350ml.supa de oase,, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.carnea se spala , se proportioneaza in 5 bucati, se bate si se sareaza.
2.Creierul se spala si se tine 20minute in apa rece.Se fierbe apoi in apa clocotita cu sare, foi de dafin;se scurge de apa,se raceste si se taie bucati.
3.Orezul se inabusa in 25g. untura sau ulei cu 50ml.supa de oase, de preferat os cu maduva.se mai adauga 50ml.supa si se lasa sa se inmoie.Se amesteca apoi cu creierul si se lasa sa se raceasca.Se adauga oua, piper,sare, patrunjel verde tocat.
4.Cu aceasta compozitie se umplu snitelele , se ruleaza si se prind la capete cu scobitori.Se aseaza intr-o tava cu 25g. untura si se frig la cuptor .
5.In 25g.unt incins se adauga faina dizolvata in 50ml. apa rece , se adauga smantana , 250ml. supa de oase,sare si se fierbe sosul 20 minute , amestecand mereu,pentru a nu se forma cocoloase.Sosul format se toarna peste snitele si se mai lasa la cuptor 15 minute.
6.Din cartofi, lapte si unt se prepara un pireu ,care se serveste cu snitelele.
Daca ti-a placut reteta noastra "SNITEL DE PORC UMPLUT CU CREIER" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cordon bleu

Cordon bleu

Curatam pieptul de pui de piele si il taiem felii ca de snitel, il batem putin cu un ciocan de bucatarie

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi, cu rasol alb de porc

Mancare de cartofi, cu rasol alb de porc

Carnea se taie bucatele si o calim in 2-3 linguri de ulei de masline extravirgin.Adaugam in

24 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 450g.carne de porc(pulpa si spata),
  • 200g.creier,
  • 50g.untura sau ulei,
  • 750g.cartofi,
  • 50g.orez,
  • 25g.faina,
  • 75g.smantana,
  • 20ml.lapte,
  • 4 oua,
  • piper,
  • 1 lagatura patrunjel verde,
  • 2 foi dafin,
  • 350ml.supa de oase,
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tocanita de vitel cu morcov