autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu carne

Snitel Fantezy cu Piure Bicolor

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 mai 2009

Ingrediente
3-4 bucati de piept de pui, 300-350 gr de cartofi, 300-350 gr de spanac(congelat), 200-250 gr de baby morcovi, 200-250 ml de lapte pentru pregatirea piureului, 150 gr unt(margarina) pentru piureul de spanac, 75-100 gr de unt pentru piurel de cartofi, 1 pachet de mac 200 gr, 1 pachet de curry de 200 gr, 200 gr de faina, 4-5 oua, , , Pentru decor : Salata Verde si Boia

Dificultate: Medie Timp: 40 min

20 voturi

Mod de preparare

Se spala, curata si taie in cubulete cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, baby morcovi daca sunt congelati la fel se lasa sa se decongeleze si se vor pune la fiert in apa cu sare, spanacul daca este congelat se va lasa sa se dezgete dupa care se va fierbe, daca este proaspat se spala si se pune la fiert.

Se trece la pregatirea carnii pentru snitele se poprtioneaza se condimenteaza se trece snitelul prin ou si faina, dupa care se mai trece o data prin ou, iar capatul snitelului din partea stanga se va pudra cu mac iar cel din dreapta cu curry, in mijloc ramanand doar oul cu faina. Se trece la prajirea snitelelor pe ambele parti dupa care se vor aseza pe hartie absorbanta pentru a se-ndeparta surplusul de grasime.

Trecem la prepararea piureului din spanac, dupa ce a fiert se va scurge se va lasa sa se raceasca, dupa care se va pune in blender impreuna cu 3 linguri de unt si 50 ml de lapte care se adauga treptat, trebuie sa rezulte o pasta fina.

Dupa ce au fiert cartofii se scurg se lasa sa se raceasca un pic, se pun in blender, dupa care se adauga laptele mestecandu-se incontinu, se sareaza si se adauga 1 lingura de unt, daca va place mai gras se poate adauga unt mai mult.

Baby morcovii se pot face si piure, eu i-am folosit dupa cum se observa, dupa ce gustam si vedem ca sunt fiertii se scurg de apa si se trag un pic la tigaie in unt, adaugandu-se rozmarin peste ei.

Se trece la aranjarea farfuriei: Folosim salata verde pe care o udam foarte putin in apa dupa care o vom pudra cu boia, efectul este spectaculos, se va aseza snitelul in mijlocul farfuriei, piureul bicolor precum si baby morcovii cu rozmarin

Simturile si gusturile musafirii dumneavoastra vor fi cu adevarat rasfatate.

Pofta Buna.
www.reteteleluisupernico.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel Fantezy cu Piure Bicolor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
TOCANITA DE FICAT DE VITA

TOCANITA DE FICAT DE VITA

Se pune ceapa la prajit(se pune putina sare,putina, pt prajirea cepei),apoi boiaua,usturoiul, taiat

10 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Rulada de carne tocata

Rulada de carne tocata

Se taie ceapa marunt si se caleste in uleiul de masline pana ia o culoare aurie. Se fierb 3 oua

15 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

    Nico...imi ploua in gura ! Trebuie sa fie minunata !!!

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

    Frumos prezentat!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

    Arata grozav,iar gustul trebuie sa fie pe masura...

    • Fara foto

      vera , 10 decembrie 2009

      super!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Frumoasa prezentarea,felicitari.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Arata minunat!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      Felicitari!! nu am cuvinte!

    • Nicoleta Mariana Sandulache

      Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Multumesc si Pofta Buna

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Nicoleta dupa cum ai descris tu trebuie sa fie tare bun.... Felicitari ! Merita testat !!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

20 voturi

Ingrediente

  • 3-4 bucati de piept de pui
  • 300-350 gr de cartofi
  • 300-350 gr de spanac(congelat)
  • 200-250 gr de baby morcovi
  • 200-250 ml de lapte pentru pregatirea piureului
  • 150 gr unt(margarina) pentru piureul de spanac
  • 75-100 gr de unt pentru piurel de cartofi
  • 1 pachet de mac 200 gr
  • 1 pachet de curry de 200 gr
  • 200 gr de faina
  • 4-5 oua
  • Pentru decor : Salata Verde si Boia

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

Sidy (Chef de cuisine)

Nico...imi ploua in gura ! Trebuie sa fie minunata !!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Musaca de pui cu masline si legume