autor:

valentina ionita

» » Fripturi

Snitele “Betisoare” din piept de gaina cu mac

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2010

Ingrediente
am folosit un piept de gaina, 2 oua, sare,, 40-50 g mac, faina si pesmet, ulei pentru prajit sau pentru uns tava in cazul in care se coc, , Snitelele se pot praji in ulei sau se pot coace la cuptor...Cele coapte la cuptor sunt dietetice si sunt recomandate celor care au restrictie la prajeli...

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

7 voturi

Mod de preparare

Se ia pieptul de gaina,se spala,se zvanta bine ,se dezoseaza si se taie fasii ca betisoarele pe lungime.
Separat se bat ouale cu sare ,piper,cimbru si mac . Fiecare snitel “betisor” se trece prin faina,apoi prin oul amestecat cu mac,prin pesmet,dupa care se tin cca 15 - 20 de minute la rece.

“Betisoarele” noastre se prajesc pe ambele parti la foc potrivit in ulei incins sau se aseaza intr-un vas de yena uns cu putin ulei de masline si se vor coace in cuptorul incins in prealabil cu 5-10 minute inainte.Se rumenesc frumos pe ambele parti.Cele prajite cand sunt gata rumenite pe ambele se scot pe un servetel pentru a scapa de surplusul de grasime.
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele “Betisoare” din piept de gaina cu mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Aripi,de pui,pane

Aripi,de pui,pane

Aripile(fara partea osoasa,care se arunca) se taie in 2,apoi se spala. Se face o \"marinata\" din

11 voturi    15 comentarii
2h
Fripturi
Ceafa de porc la gratar cu garnitura de cartofi noi

Ceafa de porc la gratar cu garnitura de cartofi noi

Bucatile de ceafa se spala,se usuca cu un prosop absorbant si se condimenteaza cu sare dupa placul

3 voturi    3 comentarii
6h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    Multumesc...

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    Si eu folosesc mac la unele preparate si chiar susan..............excelent,Valentina!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Va multumesc pentru cuvintele frumoase...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Arata foarte frumos betisoarele tale, iar ideea cu macul e super.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Surprinzi, ca de obicei, cu ideile tale ! Ce e mai important ?, e ca le pui in practica! si ca pot fi puse si de altii in practica. Cum ar spune Anton Pann : Din ideile tale adunate si-n-apoi la lume date !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Va multumesc tuturor pentru aprecieri...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Trebuie sa fie foarte gustoase snitele tale.....dar aici in Spania,nu stiu de unde sa iau mac.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Un deliciu !imi place ideea cu macul.Cred ca snitelele astea sint f. bune si reci.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Foarte bune,eu fac si cu susan!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Va multumesc...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Foarte bune!i-mi place macul!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Tare bune'' betisoarele'' tale.

    • Ioana capsunica

      Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Interesanta reteta! Nu am mai folosit macul decat la prajituri si mi se pare inedita combinatia! Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Sunt foarte bune si eu fac, imi place sa prepar acest fel pt platouri cu diferite ocazii.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

7 voturi

Ingrediente

  • am folosit un piept de gaina
  • 2 oua
  • sare,
  • 40-50 g mac
  • faina si pesmet
  • ulei pentru prajit sau pentru uns tava in cazul in care se coc
  • Snitelele se pot praji in ulei sau se pot coace la cuptor...Cele coapte la cuptor sunt dietetice si sunt recomandate celor care au restrictie la prajeli...

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Rulouri din pulpa de pui