Snitelele de piept de pui
Pieptul de pui dezosat se feliaza ,se bate usor cu ciocanul pentru snitele si se sareaza si condimenteaza.
Ouale se bat cu sare si piper dupa gust.
Se dau snitele prin faina si apoi prin ouale batute ; se prajesc in ulei la foc mediu pana se rumenesc.
“Ouzi”
Se pune mazarea la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.Dupa ce a fiert se scurge de apa si se aseaza pe un platou.
Intr-o cratita antiaderenta se pune uleiul de porumb si se prajesc intai semintele de pin, apoi semintele de migdale.Ii dau o aroma speciala uleiului.
In acelasi ulei se adauga carnea cu 1 lingurita de sare si 2 lingurit condiment mixt; se prajeste bine , pana apa a scazut.
Se scoate pe un platou.
In aceeasi cratita se adauga apa, condimentele, sarea si cubul de Maggi.Cand apa incepe sa fiarba se adauga orezul basmati oparit si spalat.
Se fierbe 20 minute si se mai lasa in cratita 5 minute, acoperit cu carnea de vita si mazarea verde.
Se scoate intr-o tava cu peretii mai inalti si se amesteca cu carnea si mazarea, pentru a fi repartizate uniform.
O alta alternativa de servire este ca se puna orezul pe un platou, apoi un strat de carne macinata si deasupra mazarea; se presara cu semintele de pin si migdale prajite.
Se aseaza pe o farfuire si se decoreaza cu semintele de pin si de migdale.
Este foarte usor de preparat, foarte aromat si aspectuos.
Se serveste cu snitelele de piept de pui cu salata de ardei copti sau orice alt fel de salata.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii