autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu carne

Snitele de vita Stroganoff

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de :, -1/2kg snitele de vita, -1/2 lingurita piper proaspat macinat, -4 linguri ulei de floarea soarelui, -1 conserva de ciuperci feliate, -1 ceapa de marime medie taiata marunt, -3 linguri de faina, -3 cani de supa pregatita cu 2 cuburi de Maggi de pui, -3 linguri pasta de rosii nesarata, -2 lingurite mustar uscat, -1 lingurita oregano uscat, -1 lingurita condiment mixt macinat(nucsoara,scortisoara,cuisoare,ghimbir,frunza de dafin), -1 cutie de smantana Nestle, -cateva fire de frunza de patrunjel verde, -sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

8 voturi

Mod de preparare

Snitelele se sareaza, se bat si se pipereaza.
Se pot lasa bucati mai mari sau taia in fasii subtiri.
Uleiul se incalzeste intr-o tigaie anti aderenta si se soteaza mai intai ciupercile feliate cca 5 minute, apoi se pun pe un platou.
Se caleste ceapa in acelasi ulei cca 5 minutesau pana ia o culoare aurie si se adauga ciupercilor.
Se prajesc snitelele in acelasi ulei, 3-4 minute pe ambele parti.
Intr-o cratita de fiert sub presiune se pun snitelele, ceapa, ciupercile, supa de Maggi, pasta de rosii si condimentele.
Se inchide cratita si cand incepe sa fiarba mancarea ,se reduce focul la minimum si se lasa 30 de minute.
Se amesteca intr-un bol faina cu smantana , se subtiaza cu supa in care au fiert snitelele si se adauga mancarii( de preferinta strecurata, pentru a nu se forma cocolosi).
Se fierbe inca 3-4 minute pana se ingroasa, amestecand mereu.
La ultimele clocote se adauga frunza de patrunjel verde.
Se servesc cu garnitura de piureu de cartofi sau orez cu legume.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele de vita Stroganoff" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
orez cu pulpe de pui

orez cu pulpe de pui

intro oala punem ulei sa se incinga adaugam ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoare ,dupa

12 voturi    5 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Paine de carne tocata cu sos de ceapa / Gehaktbrood

Paine de carne tocata cu sos de ceapa / Gehaktbrood

Carnea: Incalziti cuptorul la 170 ° C. Luati un castron mare si amestecati carnea tocata

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

    mmm...foarte bun!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    Foarte bune cu siguranta, imi place cum arata!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2010

    hmmm.....ce bunatate!am mustar uscat,chiar ma gandeam ce pot face cu el,in afara de muraturi,cumnatul meu il pune cand tempereaza salatele simple,am facut strogonoff dar cu pui,reteta originala e cu vita. Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

      Ca de obicei ne rasfeti numai cu retete deosebite si apetisante,iar prezentarile sunt grozave...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

      Draga Camelia, Mustarul se gaseste si sub forma de boabe( "khardal"). Eu il folosesc mult si la muraturi asortate sau ardei umpluti cu varza murati. Am ramas cu expresia englezilor, dry mustard, deci a se citi 2 lingurite de boabe de mustar.

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

      O bunatate!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

      Delicios,Mihaela ! Si eu fac Stroganoff,dar nu folosesc oala de presiune. Ce inseamna "mustar uscat"?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

8 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -1/2kg snitele de vita
  • -1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • -4 linguri ulei de floarea soarelui
  • -1 conserva de ciuperci feliate
  • -1 ceapa de marime medie taiata marunt
  • -3 linguri de faina
  • -3 cani de supa pregatita cu 2 cuburi de Maggi de pui
  • -3 linguri pasta de rosii nesarata
  • -2 lingurite mustar uscat
  • -1 lingurita oregano uscat
  • -1 lingurita condiment mixt macinat(nucsoara,scortisoara,cuisoare,ghimbir,frunza de dafin)
  • -1 cutie de smantana Nestle
  • -cateva fire de frunza de patrunjel verde
  • -sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

mihaela cecilia (Chef de cuisine)

mmm...foarte bun!!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui, pe pat de legume