autor:

valentina ionita

» » Fripturi

Snitele din burta de vita prajite sau coapte la cuptor

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 februarie 2010

Ingrediente
1 kg burta de vita, jumatate morcov, felii de albitura,jumatate ceapa, boabe de piper, frunza de dafin, pesmet, ulei pentru prajit sau pentru uns tava daca se coc in cuptor, 4 oua, sare,, Snitelele se pot praji in ulei sau se pot coace la cuptor...Cele coapte la cuptor sunt dietetice si sunt recomandate celor care au restrictie la prajeli...

Dificultate: Redusa Timp: 2h 50 min

12 voturi

Mod de preparare

Daca folositi burta proaspata ,aceasta se spala,se curata bine de grasime,de pielite si se freaca cu putin malai amestecat cu sare mare pentru a se albi,dupa care se va tine in apa rece cu cateva bucati de ceapa si o lingura de otet pentru a dispare ” mirosul specific de stomac” cca 15-20 de minute,dupa care se clateste bine cu apa calduta schimbandu-se apa de 2-3 ori.
Daca folositi burta cumparata de la supermarket,aceasta este deja curatata in cea mai mare parte…Doar trebuie spalata bine si indepartate eventualele pielite si grasime…

Eu fierb burta in oala sub presiune si pun in acelasi timp la fiert cu burta pentru gust jumatate de morcov, cateva feliute de albitura,jumatate ceapa,o frunza de dafin,cateva boabe de piper si las sa fiarba la foc mic o ora si jumatate dupa ce au inceput sa iasa primii vapori de aburi.
Burta fiarta dupa ce s-a racit foarte bine se portioneaza bucati.
Separat se bat ouale cu sare,piper si cimbru dupa gust.Fiecare bucata de burta se trece bine prin pesmet pe ambele parti,apoi prin oul batut , din nou prin pesmet si se lasa cca 15 - 20 de minute la rece.
Se prajesc pe ambele parti la foc potrivit in ulei incins sau se aseaza intr-un vas de yena uns cu putin ulei de masline si se vor coace in cuptorul incins in prealabil cu 5-10 min.inainte.Se rumenesc frumos pe ambele parti.Cele prajite cand sunt gata rumenite pe ambele se scot pe un servetel pentru a absoarbe surplusul de grasime.

In ambele cazuri vor iesi intre crocant si fraged si se pot servi cu orice fel de garnitura(piure de cartofi, crochete de cartofi,piure de conopida,piure de broccoli, cartofi natur, legume fierte, cartofi prajiti)si alaturi de salata preferata .
Sunt delicioase!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele din burta de vita prajite sau coapte la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Piept de pui cu migdale, ananas si kiwi

Piept de pui cu migdale, ananas si kiwi

Pieptul de pui se taie in cubulete, se pune o tigaie pe foc in care se adauga uleiul de susan, se

2 voturi    2 comentarii
30 min
Fripturi
Pui la punga cu garnitura mexicana si morcovi mici

Pui la punga cu garnitura mexicana si morcovi mici

Se portioneaza puiul, se introduce in punga, se introduc mirodeniile, se amesteca bine cu mana in

7 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

    Multumesc mult pentru aprecieri si ma bucur Marta Gabriela ca le-ai preparat,dar mai ales ca ti-au placut...

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    foarte buna reteta,merita incercata dar dupa post.felicitari.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Multumesc mult...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Sanatos si gustos

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 50 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1 kg burta de vita
  • jumatate morcov, felii de albitura,jumatate ceapa, boabe de piper, frunza de dafin
  • pesmet
  • ulei pentru prajit sau pentru uns tava daca se coc in cuptor
  • 4 oua
  • sare,
  • Snitelele se pot praji in ulei sau se pot coace la cuptor...Cele coapte la cuptor sunt dietetice si sunt recomandate celor care au restrictie la prajeli...

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult pentru aprecieri si ma bucur Marta Gabriela ca le-ai preparat,dar mai ales ca ti-au placut...

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Aripioare prajite cu pesmet, garnitura de cartofi prajiti si pasta de usturoi