Din cele 500 g de carne, se fac 10 snitele;snitelele se bat,se sareaza si pipereaza, dupa gust;se umplu(se fac rulou, ca si sarmalele,dar la capete nu se inchid) cu umplutura,facuta asa:ceapa se taie marunt;se prajeste in uleiul de masline;se adauga 150 g felii de ciuperci,apoi 1 lingurita de patrunjel;se pune sare si piper dupa gust;se mesteca;se ia de pe foc;se lasa sa se raceasca putin.
Dupa ce s-au umplut,se fixeaza cu scobitori.Fiecare snitel(rulou),se fixeaza cu 2 scobitori.
Aceste snitele(rulouri),se dau prin faina.apoi se prajesc in cele 100 ml ulei de floarea soarelui.
Dupa prajire,rulourile se pun intr-o cratita(fara grasime);se adauga 750 ml apa si 150 g ciuperci felii.Se potriveste de sare si piper.Se fierbe,apoi, la foc mic(cratita se acopera),cca 45 minute.
Dupa cele 45 minute,se ingroasa sosul, cu 4 lingurite de faina.Faina se mesteca cu putina apa rece(pt. a nu se forma cocoloase),inainte sa se puna in sos.Se fierbe, apoi,totul 2-3 minute.
Se pun cele 150 ml frisca lichida si patrunjelul,ramas(cam 2 lingurite);se dau citeva clocote.Se ia de pe foc.
Se serveste calda, cu garnitura preferata.Se decoreaza dupa gust

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii