Ingrediente
10 litri apa, 1 kg zahar, 5 lamai, 2 pumni de flori de soc, , preparatie, intr-un vas de sticla sau de plastic ,de 10-12 litri se pun florile de soc, zaharul, apa ,sucul de la cele 5 lamai, 5 jumatati de lamaie, totul se amesteca cu o lingura de lemn.Se acopera vasul si se tine la soare pentru 3-5 zile.Zilnic se amesteca in vas cu lingura de lemn si se verifica gradul de fermentare.Cind este acidulata se trage in sticle si se tine la rece.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
85 voturi
Mod de preparare
intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa rece,sucul de lamaie si 5 jumatati de lamaie(din cele care au fost stoarse).Totul se amesteca cu o lingura de lemn .Vasul se acopera si se tine la soare pentru 4-5 zile,zilnic se amesteca continutul vasului si se verifica gradul de fermentare,cind suculeste acidulat se toarna in sticle si se tine la rece
constanta proca (Chef de cuisine) , 24 mai 2010
O bunatate !
ioana , 29 mai 2009
Foarte buna reteta fara drojdie,asa fac si eu si iese excelenta si mult superioara sucurilor din comert.
Monika K (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009
De asemenea se pot carameliza citeva linguri de zahar intr-o cratita si sa se adauge 1-2 cani de socata peste zaharul caramelizat, si apoi sa se amestece cu toata socata. Se va obtine o socata placut colorata si aromata. Sticlele se capseaza foarte bine deoarece la desfacere socata va actiona ca si sampania, iar daca nu sint inchise bine vor arunca dopul afara din cauza fermentatiei !