autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Soia cu praz

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru 4 persoane., 50 g boabe de soia(se gasesc la punga in orice supermarket)., 4 fire de praz (partea alba)., 3 rosii., 2 catei de usturoi., 2 bulbi de fenicul., 1 legatura de patrunjel., 2 linguri ulei de masline., sare, uscata sau verde.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se spala boabele de soia si se lasa la inmuiat 8 ore(asa scrie pe pachet,dar va spun eu ca trebuie de pe o zi pe alta lasat in apa,pentru ca soia este un aliment foarte tare)in apa rece. Se arunca aceasta apa si se fierbe soia in apa, de 3 ori mai multa apa decat boabe.Eu prepar soia la fel ca si fasolea boabe uscate si arunc apa de doua ori.
Se curata cu grija prazul si se taie rondele. Se spala rosiile si se taie cubulete. Usturoiul se toaca marunt. Feniculul se spala si se taie bucatele.
Toate legumele se calesc intr-o oala, cu sare si piper.
Cand soia e fiarta (cel putin o ora si 30 de minute), se scurge bine si se adauga in oala, peste celelalte legume, si se mai lasa 5 min la foc.
Se presara cu patrunjel verde si se serveste.
Delicios si de post.Este bun pentru doamnele la menopauza,eu il mananc foarte des, acest fel de mancare.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Soia cu praz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza Calita Cu Afumatura

Varza Calita Cu Afumatura

Se pune afumatura la prajit in putin ulei. Cand carnea a inceput sa se rumeneasca se adauga ceapa

5 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu legume la cuptor

Orez cu legume la cuptor

Se taie prazul marunt, apoi morcovii si dovlecelul se curata si se dau pe razatoarea mare, se taie

19 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 august 2010

    Imi place !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

    Tare bun prazul,imi place.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 persoane.
  • 50 g boabe de soia(se gasesc la punga in orice supermarket).
  • 4 fire de praz (partea alba).
  • 3 rosii.
  • 2 catei de usturoi.
  • 2 bulbi de fenicul.
  • 1 legatura de patrunjel.
  • 2 linguri ulei de masline.
  • sare, uscata sau verde.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciuperci champignon al dente