Somloi galuska

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Somloi galuska

Ingrediente

  • Pentru 2 blaturi;
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • Pentru sirop
  • 200 g zahar
  • 250 ml apa
  • 10 ml esenta rom
  • Pentru umplut:
  • 1 plic crema vanilie
  • 1 plic crema ciocolata(caramel)
  • 500 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 100 g stafide
  • 100 g nuca prajita si tocata
  • Pentru topping:
  • 100 g unt(margarina)
  • 100 g zahar
  • 1-2 linguri cacao
  • frisca
  • gem( optional)

Mod de preparare

Se fac doua blaturi simple intr-o tava mica, asupra carora nu am sa mai insist ca toata lumea stie cum se fac. .Unul din 3 oua, 3 linguri zahar si 3 linguri faina amestecate cu 1/2 praf de copt si unul din 3 oua, 3 linguri zahar , 1 lingura cacao si 2 linguri faina amestecate cu 1/2 praf de copt.In fiecare blat adaugam cate un praf de sare cand se bat albusurile.

Dupa ce am introdus pe rand tavile in cuptorul dinainte incalzit la 160 grade , preparam cremele conform instructiunulor de pe plic.

Stafidele le inmuiem in putina apa cu esenta de rom.

Blaturile fiind subtiri se coc in 15-20 minute, le lasam sa se raceasca apoi le taiem in doua.

Pregatim siropul punand apa la fiert cu zaharul pina cand acesta se topeste. Adaugam apoi esenta de rom si lasam sa se raceasca.

Pe o farfurie intinsa punem primul blat simplu pe care il insiropam si adaugam peste crema de ciocolata, 1/2 din stafidele scurse de sirop si 1/2 din nucile prajite..Deasupra punem ce-a de-a doua parte a blatului pe care o insiropam.

Separat procedam la fel cu blatul de cacao si cu crema de vanilie.

Preparam topingul, punand bucatile de unt la topit, adaugam zaharul si cacaoa, lasam sa dea 1-2 clocote apoi lasam sa se raceasca putin.

Peste primul blat cu crema adaugam gem de caise ( maciese)asezam apoi al doilea blat cu crema si turnam topingul de cacao deasupra.

Dam la rece prajitura pentru cel putin 4 ore. Ideal ar fi sa se lase la rece pina a doua zi cand va fi taiata.

.A doua zi se taie in ce forma doriti. Eu am decupat-o cu ajutorul unui pahar.

Se orneaza cu frisca si se poate servi.

Prajitura este foarte ....siropoasa si trebuie sa aveti grija cum umbati cu ea.

Cu siguranta ca papilele voastre gustative vor fi incantate de savoarea acestei prajituri delicioase.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor