autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Somloi galuska

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 30 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 30 martie 2011

Ingrediente
Pentru 2 blaturi, 6 oua, 6 linguri zahar, 5 linguri faina, 1 lingura cacao, 1 praf de sare, 1 praf de copt, Pentru sirop, 200 g zahar, 250 ml apa, 10 ml esenta rom, , Pentru umplut:, 1 plic crema vanilie, 1 plic crema ciocolata(caramel), 500 ml lapte, 6 linguri zahar, 100 g stafide, 100 g nuca prajita si tocata, , Pentru topping:, 100 g unt(margarina), 100 g zahar, 1-2 linguri cacao, frisca, gem( optional)

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

22 voturi

Mod de preparare

Se fac doua blaturi simple intr-o tava mica, asupra carora nu am sa mai insist ca toata lumea stie cum se fac. .Unul din 3 oua, 3 linguri zahar si 3 linguri faina amestecate cu 1/2 praf de copt si unul din 3 oua, 3 linguri zahar , 1 lingura cacao si 2 linguri faina amestecate cu 1/2 praf de copt.In fiecare blat adaugam cate un praf de sare cand se bat albusurile.
Dupa ce am introdus pe rand tavile in cuptorul dinainte incalzit la 160 grade , preparam cremele conform instructiunulor de pe plic.
Stafidele le inmuiem in putina apa cu esenta de rom.
Blaturile fiind subtiri se coc in 15-20 minute, le lasam sa se raceasca apoi le taiem in doua.
Pregatim siropul punand apa la fiert cu zaharul pina cand acesta se topeste. Adaugam apoi esenta de rom si lasam sa se raceasca.
Pe o farfurie intinsa punem primul blat simplu pe care il insiropam si adaugam peste crema de ciocolata, 1/2 din stafidele scurse de sirop si 1/2 din nucile prajite..Deasupra punem ce-a de-a doua parte a blatului pe care o insiropam.
Separat procedam la fel cu blatul de cacao si cu crema de vanilie.
Preparam topingul, punand bucatile de unt la topit, adaugam zaharul si cacaoa, lasam sa dea 1-2 clocote apoi lasam sa se raceasca putin.
Peste primul blat cu crema adaugam gem de caise ( maciese)asezam apoi al doilea blat cu crema si turnam topingul de cacao deasupra.
Dam la rece prajitura pentru cel putin 4 ore. Ideal ar fi sa se lase la rece pina a doua zi cand va fi taiata.
.A doua zi se taie in ce forma doriti. Eu am decupat-o cu ajutorul unui pahar.
Se orneaza cu frisca si se poate servi.
Prajitura este foarte ....siropoasa si trebuie sa aveti grija cum umbati cu ea.
Cu siguranta ca papilele voastre gustative vor fi incantate de savoarea acestei prajituri delicioase.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Somloi galuska" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura fina cu crema spumoasa de branza si pepite de ciocolata neagra

Prajitura fina cu crema spumoasa de branza si pepite de ciocolata neagra

Am luat dintr-un magazin aici in Franta o crema de branza Gervita care este spumoasa, fina si am

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Chestnuts Muffins

Chestnuts Muffins

Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschide culoarea. Adaugam piureul

6 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2013

    se poate si taia cu lingura, si servita in cupe.

  • Fara foto

    Mariana Aldea , 06 octombrie 2013

    am sa o incerc arata imbietor

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Trebuie sa ai si talent de artist sa poti face asa ceva.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2011

      Speciala prajitura cu joc de culori dar n-ar fi mai usor sa scoti intii formele din blat si dupa aceea sa ansablezi prajitura ? Totusi Felicitari!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2011

      ce bun si ce frumos

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2011

      Ce arome!Mmmmmmmmmmm*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 martie 2011

      Hmmmm da ce desert minunat ai pregatit yumi,yumi ! *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 31 martie 2011

      Hmmm....un deliciu!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 31 martie 2011

      Ce de arome!!! vai dar ce poftã mi-ai fãcut:)

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 30 martie 2011

      O prajitura minunata. Am mancat la un restaurant unguresc asa ceva si nu ma indoiesc ca ce ai facut tu aici este delicios.

    • KatrinC

      KatrinC (Chef de cuisine) , 30 martie 2011

      Mdaaa delicioasa prajiturica !!! Trebuie neaparat gustata :)))

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

22 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 blaturi
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • Pentru sirop
  • 200 g zahar
  • 250 ml apa
  • 10 ml esenta rom
  • Pentru umplut:
  • 1 plic crema vanilie
  • 1 plic crema ciocolata(caramel)
  • 500 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 100 g stafide
  • 100 g nuca prajita si tocata
  • Pentru topping:
  • 100 g unt(margarina)
  • 100 g zahar
  • 1-2 linguri cacao
  • frisca
  • gem( optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

mira (Chef de cuisine)

se poate si taia cu lingura, si servita in cupe.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Snickers