Ingrediente
Pentru 2 blaturi, 6 oua, 6 linguri zahar, 5 linguri faina, 1 lingura cacao, 1 praf de sare, 1 praf de copt, Pentru sirop, 200 g zahar, 250 ml apa, 10 ml esenta rom, , Pentru umplut:, 1 plic crema vanilie, 1 plic crema ciocolata(caramel), 500 ml lapte, 6 linguri zahar, 100 g stafide, 100 g nuca prajita si tocata, , Pentru topping:, 100 g unt(margarina), 100 g zahar, 1-2 linguri cacao, frisca, gem( optional)
Dificultate: Medie | Timp: 1h 15 min
22 voturi
Mod de preparare
Dupa ce am introdus pe rand tavile in cuptorul dinainte incalzit la 160 grade , preparam cremele conform instructiunulor de pe plic.
Stafidele le inmuiem in putina apa cu esenta de rom.
Blaturile fiind subtiri se coc in 15-20 minute, le lasam sa se raceasca apoi le taiem in doua.
Pregatim siropul punand apa la fiert cu zaharul pina cand acesta se topeste. Adaugam apoi esenta de rom si lasam sa se raceasca.
Pe o farfurie intinsa punem primul blat simplu pe care il insiropam si adaugam peste crema de ciocolata, 1/2 din stafidele scurse de sirop si 1/2 din nucile prajite..Deasupra punem ce-a de-a doua parte a blatului pe care o insiropam.
Separat procedam la fel cu blatul de cacao si cu crema de vanilie.
Preparam topingul, punand bucatile de unt la topit, adaugam zaharul si cacaoa, lasam sa dea 1-2 clocote apoi lasam sa se raceasca putin.
Peste primul blat cu crema adaugam gem de caise ( maciese)asezam apoi al doilea blat cu crema si turnam topingul de cacao deasupra.
Dam la rece prajitura pentru cel putin 4 ore. Ideal ar fi sa se lase la rece pina a doua zi cand va fi taiata.
.A doua zi se taie in ce forma doriti. Eu am decupat-o cu ajutorul unui pahar.
Se orneaza cu frisca si se poate servi.
Prajitura este foarte ....siropoasa si trebuie sa aveti grija cum umbati cu ea.
Cu siguranta ca papilele voastre gustative vor fi incantate de savoarea acestei prajituri delicioase.
Pofta mare !
kok miori (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2011
Speciala prajitura cu joc de culori dar n-ar fi mai usor sa scoti intii formele din blat si dupa aceea sa ansablezi prajitura ? Totusi Felicitari!
marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2011
ce bun si ce frumos
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2011
Ce arome!Mmmmmmmmmmm*****
Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 martie 2011
Hmmmm da ce desert minunat ai pregatit yumi,yumi ! *****
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 31 martie 2011
Hmmm....un deliciu!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 31 martie 2011
Ce de arome!!! vai dar ce poftã mi-ai fãcut:)
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 30 martie 2011
O prajitura minunata. Am mancat la un restaurant unguresc asa ceva si nu ma indoiesc ca ce ai facut tu aici este delicios.
KatrinC (Chef de cuisine) , 30 martie 2011
Mdaaa delicioasa prajiturica !!! Trebuie neaparat gustata :)))