Fileul de somn se spala,se portioneaza,se sareaza dupa gust si se lasa sa stea cca 20-30 min.Apoi,se sterge cu un servetel de hartie si se unge cu ulei de masline pe ambele parti.Se aseaza pe gratarul foarte bine incins,altfel riscam ca pestele sa se lipeasca de gratar,iar la intoarcere sa se rupa.
Fileurile de somn se vor intoarce numai dupa ce s-a fript bine pe o parte,adica s-a format o crusta frumos rumenita.
Se serveste stropit cu unt topit,zeama de lamaie din abundenta,garnitura de cartofi fierti natur si patrunjel verde.
Pofta buna !

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii