autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu peste

Somn la tava cu portocale

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 mai 2010

Ingrediente
2 kg somn proaspat (3-4 pesti), 2 portocale, 1 lamaie, 2 morcovi, 1 ardei kapia rosu, 1 ceapa, 1 rosie, 1 capatana usturoi, cateva fire patrunjel, 1 pahar vin alb, 3-4 linguri ulei de masline, sare, piper, condimente pentru peste

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

9 voturi

Mod de preparare

Eviscerati pestii, scoateti branhiile, spalati-i cu apa rece si condimentati-i cu un baitz preparat din uleiul de masline, condimente pentru peste, o lingurita de sare si piper. Dupa 10-15 minute puneti pestii intr-o tava lunga si mai inalta pe un strat de felii de morcovi, ceapa si rosie si 7-8 catei de usturoi necuratati, zdrobiti cu latul cutitului.
Adaugati in tava vinul si decorati pestii cu jumatati de felii de portocala, feliute de ardei, usturoi si frunze de patrunjel. Stoarceti o jumatate de lamaie peste pesti, asezonati cu sare si piper dupa gust si mai adaugati in tava 200 ml apa. Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 30 minute.
Scoateti pestii pe un platou, cu doua spatule ca sa ramana intregi, turnati peste ei 2-3 polonice de zeama din tava si decorati-i cu felii de lamaie. Puneti pe farfurii bucati de peste cu tot cu portocalele, lamaile si usturoiul de deasupra si cu sos din tava.
I-am servit cu cartofi natur si sos de usturoi. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somn la tava cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Orez cu piept de pui.si rosii.

Orez cu piept de pui.si rosii.

Dezosam ,spalam si taiem in bucatele pieptul.Rumenim in uleiul de masline,apoi adaugam rosiile taiate

11 voturi    8 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Obletel crocant

Obletel crocant

Se curata obletelul de intestine apoi se spala in mai multe ape reci si se pune intr-o strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    sissy (Maestru bucatar) , 17 august 2014

    buna, tocmai ce am terminat de gatit aceasta reteta minunata. a iesit excelent, s-a si mancat tot. Multumesc!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Aroma si eleganta!*****

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

    Exotica mancarica! Cred ca ieste foarte buna!

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

9 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

sissy (Maestru bucatar)

buna, tocmai ce am terminat de gatit aceasta reteta minunata. a iesit excelent, s-a si mancat tot. Multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Ton cu portocale