autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu peste

Somn la tava cu portocale

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 mai 2010

Ingrediente
2 kg somn proaspat (3-4 pesti), 2 portocale, 1 lamaie, 2 morcovi, 1 ardei kapia rosu, 1 ceapa, 1 rosie, 1 capatana usturoi, cateva fire patrunjel, 1 pahar vin alb, 3-4 linguri ulei de masline, sare, piper, condimente pentru peste

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

9 voturi

Mod de preparare

Eviscerati pestii, scoateti branhiile, spalati-i cu apa rece si condimentati-i cu un baitz preparat din uleiul de masline, condimente pentru peste, o lingurita de sare si piper. Dupa 10-15 minute puneti pestii intr-o tava lunga si mai inalta pe un strat de felii de morcovi, ceapa si rosie si 7-8 catei de usturoi necuratati, zdrobiti cu latul cutitului.
Adaugati in tava vinul si decorati pestii cu jumatati de felii de portocala, feliute de ardei, usturoi si frunze de patrunjel. stoarceti o jumatate de lamaie peste pesti, asezonati cu sare si piper dupa gust si mai adaugati in tava 200 ml apa. Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 30 minute.
Scoateti pestii pe un platou, cu doua spatule ca sa ramana intregi, turnati peste ei 2-3 polonice de zeama din tava si decorati-i cu felii de lamaie. Puneti pe farfurii bucati de peste cu tot cu portocalele, lamaile si usturoiul de deasupra si cu sos din tava.
I-am servit cu cartofi natur si sos de usturoi. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somn la tava cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Carpaccio de caracatita

Carpaccio de caracatita

Se spala si se curata tentaculele, apoi se frig pe gratar circa 5 minute pe fiecare parte si se lasa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry

Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry

Curatam pestele, indepartam capul, il spalam bine si il tamponam cu un servetel de bucatarie. Il

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    sissy (Maestru bucatar) , 17 august 2014

    buna, tocmai ce am terminat de gatit aceasta reteta minunata. a iesit excelent, s-a si mancat tot. Multumesc!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Aroma si eleganta!*****

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

    Exotica mancarica! Cred ca ieste foarte buna!

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

9 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

130 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

sissy (Maestru bucatar)

buna, tocmai ce am terminat de gatit aceasta reteta minunata. a iesit excelent, s-a si mancat tot. Multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
Midiile marinarului (Mexilhões á Marinheiro)