Bucata de somon o spalam si o tapetam cu un servet de bucatarie.
Intr-un recipient stoarcem zeama de la felia de portocala si de la o feliuta de lamaie.
Adaugam uleiul de masline, ierburile aromatice, pudra de chilli si amestecam bine pana obtinem un sosulet.
Presaram putina sare pe ambele parti ale pestelui, apoi luam sosul cu citrice ce l-am pregatit mai sus si il masam bine.
Infingem cateva bobite de piper, il acoperim si il dam 20 de minute la frigider sa ia din toate aromele.
Incingem o tigaie grill si rumenim somonul pe ambele parti.
Ceapa verde o spalam si o taiem rondele.
Intr-un ceaunel punem uleiul la incins, adaugam ceapa verde si o inabunim 1 minut.
Punem 3 canite de apa si cand incepe sa fiarba adaugam orezul, pe care mai intai il spalam bine.
Condimentam cu sare si piper dupa gust si patrunjelul uscat.
Lasam sa fiarba la foc potrivit, il gustam si cand este facut il dam deoparte.
Asezam pe un platou bucata de somon, orezul decorat cu o felie de lamaie si este gata pentru servit.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii