Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
1 somon, , zeama si coaja rasa de la 1 lamaie, , 250 ml vin alb, , 100 ml ulei masline, , sare.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se curata somonul, se sareaza si se aseaza in tava. Peste somon se toarna uleiul de masline, vinul, zeama de lamiie. La sfirsit se presara si coaja rasa de lamiie peste somon.
Se acopera cu o folie de staniol si se da la cuptor cam 50 minute. Cind mai sunt 10 minute se scoate folia de aluminiu.
Se poate servi si cu mujdei de usturoi, si neaparat un vin alb alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu lamaie" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Fileul de somon se aseaza intr-un vas termorezistent pentru cuptor tapetat cu hartie de pergament
14 voturi
0 comentarii
1h
Presaram un strat de sare mare in dubletta,peste care asezam somonul stropit cu ulei de masline si
26 voturi
9 comentarii
30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 mai 2009
Eu tin 30 minute orice fel de peste la cuptor.Chiar daca pun un pic mai mult vin, tot atat il tin si iese o minune.
raluk , 13 ianuarie 2009
Nu cred ca 50 min, e enorm...