autor:

costy1969

» » Mancaruri cu peste

SOMON CU SOS

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 decembrie 2008

Ingrediente
1.400 grame somon proaspat sau congelat, 2.100 grame unt, 3.1 ceapa rosie, 4.100 ml vin alb, 5.1 lamaie, 6.50 ml ulei masline, 7.100 ml smantana, 8.1 legatura de arpagic, 9.sare,piper dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 35 min

0 voturi

Mod de preparare

-somonul se taie bucati potrivite,se usuca intr-un prosop se da prin faina de griu si se prajeste in unt cca 4-5 minute pe fiecare parte, in functie de intensitatea flacarii,pina se rumeneste usor, se scoate din tigaie,se pune pe un servet absorbant;
-ceapa rosie se curata, spala, se taie cubulete si se caleste usor in ulei de masline, dupa care se adauga vinul,lasindu-se sa scada;
-dupa ce cantitatea de lichid a mai scazut se adauga zeama de la lamaie,o lingurita de unt si arpagicul taiat;
-preparatul se mai lasa cca 3-4 minute dupa care se adauga smantana, se amesteca incontinuu,tinandu-se pe foc cca 2 minute ,cit sa dea un clocot, dar in asa fel incit smantana sa nu se taie.
-acest sos se toarna peste somon si se poate orna cu putin arpagic proaspat taiat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "SOMON CU SOS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Vol- au- vent cu somon fumée in sos de homar cu coniac si salata de fenicul cu portocale

Vol- au- vent cu somon fumée in sos de homar cu coniac si salata de fenicul cu portocale

Vol- au- vent pentru elvetieni si belgieni, « bouchée à la reine » pentru francezi, este un aluat

5 voturi    2 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Somon la gratar cu sos de patrunjel si usturoi

Somon la gratar cu sos de patrunjel si usturoi

Se condimentează peştele cu sare şi piper şi se frige pe grill. Usturoiul se curăţă şi

1 vot    0 comentarii
30 min
Retete la gratar

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Licente Si Disertatii , 06 februarie 2014

    delicios

Dificultate

Medie

Timp

35 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1.400 grame somon proaspat sau congelat
  • 2.100 grame unt
  • 3.1 ceapa rosie
  • 4.100 ml vin alb
  • 5.1 lamaie
  • 6.50 ml ulei masline
  • 7.100 ml smantana
  • 8.1 legatura de arpagic
  • 9.sare,piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

10 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

16 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Hake la cuptor