autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Somon fiert cu sos verde

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
2 cani frunze de spanac proaspat,, Îndesate (circa 120 g), 1/2 cana frunze de patrunjel, Îndesate, 1/2 cana frunze si cozi fragede de coriandru,, Îndesate, 2 linguri suc proaspat de lamâie, 1 ardei jalapeno murat, 1 lingura ulei de masline, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita seminte de telina, 1 frunza de dafin, 6 fâsii (7,5 x 1 cm fiecare) coaja de lamâie, 4 felii de somon (2,5 cm grosime, 170 g, fiecare)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se tine spanacul la aburi, deasupra apei care
fierbe, 30 de minute sau pâna se moaie. Se pune
spanacul Într-un robot de bucatarie Împreuna cu
patrunjelul, frunzele de coriandru, sucul de lamâie,
ardeiul jalapeno, uleiul si 1/4 lingurita sare; se
prelucreaza pâna când piureul este gros si uniform.
Într-o cratita mare, se pun semintele de telina,
frunza de dafin, coaja de lamâie si restul de
1/4 lingurita sare. Se adauga apa destula, Încât sa
ajunga la jumatatea cratitei. Se adauga somonul; se
acopera cu hârtie cerata si se fierb la foc potrivit
7-10 minute sau pâna când somonul este fiert. Ia
mijlocul Intervalului de fierbere, somonul se Întoarce
pe partea cealalta. Cu o paleta perforata, se scoate
somonul din tigaie.
Somonul se serveste cald, la temperatura
camerei, sau racit. cu sosul verde deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon fiert cu sos verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Tortellini cu cod pane

Tortellini cu cod pane

Punem sare si piper peste Cod si lasam 10 min. Trecem prin faina si prajim in 5 linguri ulei pana

13 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
FILE DE PANGASIUS CU CRUSTA DE MUSTAR

FILE DE PANGASIUS CU CRUSTA DE MUSTAR

Se pregateste sosul de mustar astfel:intr-un castronel se amesteca mustarul cu maionaza pana se formeaza

3 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 cani frunze de spanac proaspat,
  • Îndesate (circa 120 g)
  • 1/2 cana frunze de patrunjel
  • Îndesate
  • 1/2 cana frunze si cozi fragede de coriandru,
  • Îndesate
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie
  • 1 ardei jalapeno murat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita seminte de telina
  • 1 frunza de dafin
  • 6 fâsii (7,5 x 1 cm fiecare) coaja de lamâie
  • 4 felii de somon (2,5 cm grosime
  • 170 g
  • fiecare)

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute si cartofi prajiti (Mfarakeh)