autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Somon fiert cu sos verde

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
2 cani frunze de spanac proaspat,, Îndesate (circa 120 g), 1/2 cana frunze de patrunjel, Îndesate, 1/2 cana frunze si cozi fragede de coriandru,, Îndesate, 2 linguri suc proaspat de lamâie, 1 ardei jalapeno murat, 1 lingura ulei de masline, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita seminte de telina, 1 frunza de dafin, 6 fâsii (7,5 x 1 cm fiecare) coaja de lamâie, 4 felii de somon (2,5 cm grosime, 170 g, fiecare)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se tine spanacul la aburi, deasupra apei care
fierbe, 30 de minute sau pâna se moaie. Se pune
spanacul Într-un robot de bucatarie Împreuna cu
patrunjelul, frunzele de coriandru, sucul de lamâie,
ardeiul jalapeno, uleiul si 1/4 lingurita sare; se
prelucreaza pâna când piureul este gros si uniform.
Într-o cratita mare, se pun semintele de telina,
frunza de dafin, coaja de lamâie si restul de
1/4 lingurita sare. Se adauga apa destula, Încât sa
ajunga la jumatatea cratitei. Se adauga somonul; se
acopera cu hârtie cerata si se fierb la foc potrivit
7-10 minute sau pâna când somonul este fiert. Ia
mijlocul Intervalului de fierbere, somonul se Întoarce
pe partea cealalta. Cu o paleta perforata, se scoate
somonul din tigaie.
Somonul se serveste cald, la temperatura
camerei, sau racit. cu sosul verde deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon fiert cu sos verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Salau prajit cu usturoi

Salau prajit cu usturoi

Se curata pestii de solzi si branhii, apoi se eviscereaza si se spala bine. Se sterg cu hartie absorbanta,

19 voturi    8 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Pangasiu cu rosii

Pangasiu cu rosii

Preparare: intr-o tigaie incinsa cu putin ulei prajim usturoiul 1 minut. Adaugam fileul de peste

15 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 cani frunze de spanac proaspat,
  • Îndesate (circa 120 g)
  • 1/2 cana frunze de patrunjel
  • Îndesate
  • 1/2 cana frunze si cozi fragede de coriandru,
  • Îndesate
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie
  • 1 ardei jalapeno murat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita seminte de telina
  • 1 frunza de dafin
  • 6 fâsii (7,5 x 1 cm fiecare) coaja de lamâie
  • 4 felii de somon (2,5 cm grosime
  • 170 g
  • fiecare)

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
File de salau cu paste barilla
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide