autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Somon fiert cu sos verde

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
2 cani frunze de spanac proaspat,, Îndesate (circa 120 g), 1/2 cana frunze de patrunjel, Îndesate, 1/2 cana frunze si cozi fragede de coriandru,, Îndesate, 2 linguri suc proaspat de lamâie, 1 ardei jalapeno murat, 1 lingura ulei de masline, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita seminte de telina, 1 frunza de dafin, 6 fâsii (7,5 x 1 cm fiecare) coaja de lamâie, 4 felii de somon (2,5 cm grosime, 170 g, fiecare)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se tine spanacul la aburi, deasupra apei care
fierbe, 30 de minute sau pâna se moaie. Se pune
spanacul Într-un robot de bucatarie Împreuna cu
patrunjelul, frunzele de coriandru, sucul de lamâie,
ardeiul jalapeno, uleiul si 1/4 lingurita sare; se
prelucreaza pâna când piureul este gros si uniform.
Într-o cratita mare, se pun semintele de telina,
frunza de dafin, coaja de lamâie si restul de
1/4 lingurita sare. Se adauga apa destula, Încât sa
ajunga la jumatatea cratitei. Se adauga somonul; se
acopera cu hârtie cerata si se fierb la foc potrivit
7-10 minute sau pâna când somonul este fiert. Ia
mijlocul Intervalului de fierbere, somonul se Întoarce
pe partea cealalta. Cu o paleta perforata, se scoate
somonul din tigaie.
Somonul se serveste cald, la temperatura
camerei, sau racit. cu sosul verde deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon fiert cu sos verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Ciorba de peste

Ciorba de peste

Intr-o cratita se toarna apa si se pune la fiert. Se pregatesc legumele spalte si curatate: morcovii-rondele,

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de cartofi natur

Peste la cuptor cu garnitura de cartofi natur

O idee buna pentru un pranz sau o cina cand nu ai timp sa stai prea mult in bucatarie. Curatam

7 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 cani frunze de spanac proaspat,
  • Îndesate (circa 120 g)
  • 1/2 cana frunze de patrunjel
  • Îndesate
  • 1/2 cana frunze si cozi fragede de coriandru,
  • Îndesate
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie
  • 1 ardei jalapeno murat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita seminte de telina
  • 1 frunza de dafin
  • 6 fâsii (7,5 x 1 cm fiecare) coaja de lamâie
  • 4 felii de somon (2,5 cm grosime
  • 170 g
  • fiecare)

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Creveti cu orez, fasole rosie si porumb