autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Somon fiert cu sos verde

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
2 cani frunze de spanac proaspat,, Îndesate (circa 120 g), 1/2 cana frunze de patrunjel, Îndesate, 1/2 cana frunze si cozi fragede de coriandru,, Îndesate, 2 linguri suc proaspat de lamâie, 1 ardei jalapeno murat, 1 lingura ulei de masline, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita seminte de telina, 1 frunza de dafin, 6 fâsii (7,5 x 1 cm fiecare) coaja de lamâie, 4 felii de somon (2,5 cm grosime, 170 g, fiecare)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se tine spanacul la aburi, deasupra apei care
fierbe, 30 de minute sau pâna se moaie. Se pune
spanacul Într-un robot de bucatarie Împreuna cu
patrunjelul, frunzele de coriandru, sucul de lamâie,
ardeiul jalapeno, uleiul si 1/4 lingurita sare; se
prelucreaza pâna când piureul este gros si uniform.
Într-o cratita mare, se pun semintele de telina,
frunza de dafin, coaja de lamâie si restul de
1/4 lingurita sare. Se adauga apa destula, Încât sa
ajunga la jumatatea cratitei. Se adauga somonul; se
acopera cu hârtie cerata si se fierb la foc potrivit
7-10 minute sau pâna când somonul este fiert. Ia
mijlocul Intervalului de fierbere, somonul se Întoarce
pe partea cealalta. Cu o paleta perforata, se scoate
somonul din tigaie.
Somonul se serveste cald, la temperatura
camerei, sau racit. cu sosul verde deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon fiert cu sos verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon la cuptor cu orez si legume.

Somon la cuptor cu orez si legume.

Se spala bine fileurile se adauga in tava de yenna,peste care adaugam condimentele pe care le dorim(eu

9 voturi    10 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Sardine in saor - mancare venetiana

Sardine in saor - mancare venetiana

Sardinele curatate de solzi si de interioare, se spala si usuca cu hartie absorbanta. Intr-o cescuta

5 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 cani frunze de spanac proaspat,
  • Îndesate (circa 120 g)
  • 1/2 cana frunze de patrunjel
  • Îndesate
  • 1/2 cana frunze si cozi fragede de coriandru,
  • Îndesate
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie
  • 1 ardei jalapeno murat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita seminte de telina
  • 1 frunza de dafin
  • 6 fâsii (7,5 x 1 cm fiecare) coaja de lamâie
  • 4 felii de somon (2,5 cm grosime
  • 170 g
  • fiecare)

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Plachie de somn