autor:

Vekas

» » Mancaruri cu peste

Somon gratinat

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 februarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 februarie 2007

Ingrediente
1 pachet de lasagne, 600gr. somon, 1/2 manunchi de marar proaspat, 1 dovlecel-zucchini, 1 vanata, 100gr, ciuperci, sare, zahar, 100gr. faina, 100gr. unt sau margarina, 200gr. cascaval ras, 6dl.lapte, 4 oua, nucsoara, piper proaspat macinat

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Somonul se freaca cu sare, putin zahar si mararul tocat foarte marunt. Din faina, unt si lapte preparam un sos alb \"Bechamel\", in care punem sare, piper, nucsoara macinata si, cand s-a racit, adaugam pe rand ouale.
Se curata legumele, se taie felii si se calesc, pe foc mic, separat, adaugandu-se sare si piper. Se unge cu unt un vas rezistent la foc, punem pe fundul acestuia un rand de lasagne, peste vanata, sos alb, iarasi foi de lasagne, somonul, dovlecelul, sos alb, foi de lasagne, ciuperci, sos alb si, in sfarsit, cascavalul ras. Se coace in cuptorul preincalzit, la 170 grade C pana cand preparatul se rumeneste bine. Pe farfuria, pe care se serveste preparatul, vom pune si felii de rosii si fire de patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon gratinat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon cu spanac gratinat

Somon cu spanac gratinat

Medalioanele de somon se spala, se lasa la scurs , se stropesc cu zeama de lamaie si se condimenteaza

4 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
ICRE DE PESTE

ICRE DE PESTE

Icrele proaspete, fara sa se spele, se sareaza putin, se lasa 2-3 zile la frigider si apoi se pregatesc.

144 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

    Multumesc pentru aprecieri.Imi place somonul, fie proaspat, fie afumat.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

    Tare bun!

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

    Multumesc.Daca incerci reteta, da-mi de stire.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009

      10 cu felicitari!

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 27 mai 2009

      Multumesc pentru aprecieri.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

      Super delicios,felicitari!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet de lasagne
  • 600gr. somon
  • 1/2 manunchi de marar proaspat
  • 1 dovlecel-zucchini
  • 1 vanata
  • 100gr
  • ciuperci
  • sare
  • zahar
  • 100gr. faina
  • 100gr. unt sau margarina
  • 200gr. cascaval ras
  • 6dl.lapte
  • 4 oua
  • nucsoara
  • piper proaspat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Multumesc pentru aprecieri.Imi place somonul, fie proaspat, fie afumat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
File de pangasius pe gratar