autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu peste

Somon in crusta de masline

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 aprilie 2011

Ingrediente
1-2 bucati de file de somon, 50-70 g de pasta de masline, 20 g miez de dovleac, 6-8 file de anchoa, 100 g de morcovi, 100 g de cartofi, 100 g de spanac, 50 g de ardei rosu, 1 crevete (12), zahar, unt, ulei, , sare,, piper, , nucsoara, 1 catel de usturoi, wasabi, acetto balsamico, susan negru, zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Se iau fileurile de somon, se depieleaza, se ung cu zeama de lamaie si se pipereaza.

Intr-o tigaie se pune 1 cub de unt si se adauga ulei de masline, dupa ce untul s-a topit se vor adauga bucatile de peste si se vor lasa la foc 5-7 minute doar pe o parte dupa care se vor scoate si se vor lasa in asteptare.

Separat, se vor pune la foc legumele(cartofii, morcovii, spanacul; se pot adauga mai multe legume dar vom folosi cat ne este noua necesar) legumele se vor fierbe in diferite recipiente.

Intr-o tigaie fara ulei, care a fost in prealabil pusa pe foc, vom adauga miezul de dovleac si se lasa un pic sa se prajeasca, la fel vom proceda si cu susanul negru, fiecare se prajeste separat.

Luam fileul de somon si vom adauga pasta de masline, deasupra punem miezul de dovleac si peste acestea adaugam fileurile de anchoa. Fileurile de somon nu le-am sarat deoarece atat pasta de masline cat si fileurile de anchoa sunt sarate. Dupa care se va da la cuptor la 180 de grade, timp de 15 minute.

Separat, dupa ce s-au fiert legumele, trecem la pregatirea piure-urilor, dupa cum urmeaza: cartofii se paseaza bine, se sareaza, se incorporeaza unt si un praf de nucsoara. Pentru a fi mai fin se poate trece printr-o sita sau se poate blenda.

La piureul de morcov, dupa ce morcovii au fost pasati, se adauga unt, putina sare si o lingurita de zahar si adaugam susan negru care a fost prajit in prealabil.

Piureul de spanac - daca spanacul este congelat - se va pune in putina apa pentru a se dezgheta, dupa care se lasa la fiert. Cand este gata se va lua de pe foc, se va scurge de apa si se va toca foarte fin, dupa care vom pune o tigaie pe foc in care adaugam un cubulet de unt si putin ulei de masline. Cand untul este aproape topit se adauga catelul de usturoi pisat foarte fin si spanacul, se condimenteaza si se va sota in unt, dupa care se ia de pe foc

Piureul de ardei rosu: ardeiul se va coace, se curata si se va blenda in robot trebuie sa rezulte o compozitie cat mai omogena nu lichida.

Toate piureurile vor avea o compozitie cremoasa dar mai ferma. Dupa ce vom scoate pestele de la cuptor, decoram cu piure de morcov si adaugam un sticks de cartof.

Trecem la aranjarea piureurilor, vom lua o forma de metal rotunda dupa care vom alterna un starat de piure de cartofi, un strat de piure de morcovi, un start de spanac si un strat de piure de ardei rosu. Deasupra se adauga crevetele care a fost si el tras in unt la tigaie.

Se va decora cu picaturi de wasabi, cu picaturi de ardei rosu cu acetto balsamico si susan negru.

Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in crusta de masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Coada de somn prajita cu sos de usturoi

Coada de somn prajita cu sos de usturoi

Pestele curatat si spalat bine (frecam pielea cu o mana de sare pentru a scapa de mazga aceea alunecoasa

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Fish & Shrimp

Fish & Shrimp

Creveti cu tempura: Se spala crevetii bine si se curata. Se pregateste un amestec din condimente

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 august 2012

    Gustos si tare aspectuos

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2011

    Arta si deliciu intr-o farfurie ... Felicitari draga Nico !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2011

    Un deliciu!Decor*****

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1-2 bucati de file de somon
  • 50-70 g de pasta de masline
  • 20 g miez de dovleac
  • 6-8 file de anchoa
  • 100 g de morcovi
  • 100 g de cartofi
  • 100 g de spanac
  • 50 g de ardei rosu
  • 1 crevete (12)
  • zahar
  • unt
  • ulei
  • sare,
  • piper
  • nucsoara
  • 1 catel de usturoi
  • wasabi
  • acetto balsamico
  • susan negru
  • zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Gustos si tare aspectuos

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Pilaf italienesc cu cotlet de rechin