autor:

My Fancy Cake

» » , Aluaturi si Foietaje, Mancaruri cu peste

Somon in crusta de pesto cu menta si fistic

Autor: My Fancy Cake (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: My Fancy Cake (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2011

Ingrediente
Pentru preparatul final avem nevoie de :, 2 fileuri somon, 50 gr unt, 1 galbenus de ou, sare, piper, sos pesto cu menta si fistic, aluat foietaj, rosii cherry, ulei de masline, , , Pentru pesto:, 30 gr. parmezan, 30 gr. menta proaspata, 30 gr. fistic decojit si neprajit, 1 catel de usturoi, 60 ml ulei de masline, sare, piper, , Pentru crusta crocanta de aluat:, 225 gr. faina, 150 gr. unt rece, 100 ml apa rece, sare

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Pentru sosul pesto, punem toate ingredientele in blender si le mixam pana obtinem o pasta fina.
Daca nu folosim sosul in aceeasi zi il acoperim cu un strat de ulei de masline si il lasam in frigider.Intr-un bol cernem faina si adaugam 45 gr. unt taiat cubulete. Amestecam faina cu untul pana cand obtinem "firmituri" (pe mine m-a ajutat Kitchen Aid), apoi adaugam apa rece putin cate putin.
Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios si elastic, pe care il invelim in folie alimentara si il lasam la rece 30 de minute. Dupa 30 de minute, intindem aluatul pe o planseta presarata cu faina, intr-un dreptunghi de 30 x 10 cm. Pe 2/3 din suprafata presaram 35 gr. unt si impaturim aluatul in 3 (vezi foto). Lasam 10 minute la frigider, apoi intindem din nou aluatul fara a adauga unt. Impachetam din nou in 3 si dam la frigider. Repetam aceleasi operatiuni de 2 ori, apoi lasam aluatul la rece minim 1 ora, inainte de a-l folosi.Condimentam fileurile de somon cu sare si piper si le prajim usor in 50 gr unt (aproximativ 3 minute pe fiecare parte). Scoatem fileurile pe o farfurie si le stergem cu un servetel absorbant, pentru a indeparta excesul de grasime.
Intindem foaia de aluat intr-un dreptunghi, pe care il impartim in 2.
Pe fiecare bucata, intindem 1 lingura de sos pesto si asezam fileul de somon. Acoperim pestele cu inca 1 lingura de sos pesto si impachetam aluatul.Lasam somonul la racit in congelator timp de 15 minute. Ungem pachetelele de somon cu galbenus de ou amestecat cu 1 lingura de apa si le coacem 20 de minute in cuptorul incalzit la 200 grade Celsius.
Servim somonul cu garnitura de rosii cherry prajite in ulei de masline.
Tips 1: Pentru a avea tot timpul condimente proaspete gasiti in marile centre comerciale plante aromatice in ghiveci. Cu siguranta acestea isi vor gasi locul pe pervazul ferestrei voastre!
Tips 2: In extrasezon, daca nu gasiti menta proaspata,o puteti inlocui cu busuioc sau chiar cu patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in crusta de pesto cu menta si fistic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pirjoale de peste

Pirjoale de peste

- Se marunteste fileul de peste. - Se scoate miezul de piine. - Se marunteste patrunjelul, coriandrul,

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Placinta cu peste si ciuperci

Placinta cu peste si ciuperci

Tocam marunt ceapa. Pregatim aragazul si o tigaie antiaderenta in care punem uleiul. Adaugam

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • My Fancy Cake

    My Fancy Cake (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2011

    Va multumesc mult pentru aprecieri!

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2011

    este ceea ce am mai numit si cu alte (rare) ocazii .... opera de arta...nu mancare! Bravo!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2011

    O delicatesa!***** Prezentare impecabila ca intotdeauna si explicatii foarte detaliate si utile*****

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2011

      Peste... as manca la orice ora! Dar acesta arata super apetisant!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru preparatul final avem nevoie de :
  • 2 fileuri somon
  • 50 gr unt
  • 1 galbenus de ou
  • sare
  • piper
  • sos pesto cu menta si fistic
  • aluat foietaj
  • rosii cherry
  • ulei de masline
  • Pentru pesto:
  • 30 gr. parmezan
  • 30 gr. menta proaspata
  • 30 gr. fistic decojit si neprajit
  • 1 catel de usturoi
  • 60 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • Pentru crusta crocanta de aluat:
  • 225 gr. faina
  • 150 gr. unt rece
  • 100 ml apa rece
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de My Fancy Cake
Salata Couscous

Salata Couscous

Punem la fiert apa amestecata cu vegeta si cu 1 lingura ulei de masline. In momentul in care fierbe

11 voturi    6 comentarii
15 min
Salate reci
Platou vegetarian pane

Platou vegetarian pane

Pentru pane batem ouale cu sarea si cu 1 lingura de ulei. Adaugam laptele si faina. Amestecam bine

8 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive
Somon la gratar

Somon la gratar

Pisam usturoiul cu sare si il amestecam cu condimentele si cu sucul de lamaie. In aceasta marinata

5 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

My Fancy Cake (Chef de cuisine)

Va multumesc mult pentru aprecieri!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste in sos de rosii cu vin