autor:

Vekas

» » Mancaruri cu peste

SOMON IN SOS CURRY

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2008

Ingrediente
200g.file de somon,, 5g.faina,, 115ml.ulei de floarea soarelui,, 130g.smantana dulce,, 50g.creveti decorticati,, 10g.icre de Manciuria,, 5g.curry praf,, 130g.lamaie,, 2g.sare,, 2g.piper,, 100g.marar

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

1. Fileul de somon, dat prin faina, se prajeste in ulei, pe toate partile. Se aduga crevetii decorticati.
2. Se scurge grasimea din tigaie, se stoarce jumatate din lamaie, se adauga smantana dulce, praful curry, se lasa sa fiarba pana sosul ajunge la o consistenta cremoasa. Se aduga 1/2 din cantitatea de icre in sos.
3. In baia de ulei (100 ml.) se prajeste mararul intreg, pana capata o culoare verde, calda. Mararul astfel preparat se pune pe marginea farfuriei, sub forma de cuib. Se pune sosul pe farfurie, somonul se scoate si se pune in centru, crevetii pe langa el, restul de icre pe o felie de lamaie, deasupra somonului. Se poate decora cu restul de lamaie, taiata felii. Se serveste cu vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "SOMON IN SOS CURRY" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Tocana de peste (Caldeirada de peixe)

Tocana de peste (Caldeirada de peixe)

Curatam legumele si taim felii rotunde, curatam pestele si taiem in bucati potrivite. Punem uleiul

15 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
Merluciu cu sos de rosii si masline

Merluciu cu sos de rosii si masline

Pestele se spala si se fierbe in putina apa cu sare cu grija sa nu sfarame.Cand pestele este fiert

4 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 200g.file de somon,
  • 5g.faina,
  • 115ml.ulei de floarea soarelui,
  • 130g.smantana dulce,
  • 50g.creveti decorticati,
  • 10g.icre de Manciuria,
  • 5g.curry praf,
  • 130g.lamaie,
  • 2g.sare,
  • 2g.piper,
  • 100g.marar

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
Salau la gratar cu cartofi prajiti