autor:

autor

» » Mancaruri cu peste

Somon la cuptor cu sos de portocale

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
4 buc file de somon, sare, piper, 3 lingurite condiment amestecat (chimen, rozmarin, cimbru), ulei de masline pentru sos: o ceapa verde taiata marunt, o portocala taiata bucatele, 10 masline verzi tocate, o lingurita suc de portocale, o lingurita suc de lamiie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

52 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul. Intre timp, se prepara sosul. Intr-un vas de marime medie se amesteca ceapa, portocala, maslinele, sucul de portocale si cel de lamiie, sare si piper. Fileurile de peste se ung cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza, dupa care se condimenteaza.
Cind cuptorul s-a incins, se pune somonul pentru 17 minute. Este posibil sa nu arate facut, dar este patruns. Se serveste cu sosul separat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la cuptor cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • certejan

    certejan (Chef de cuisine) , 06 august 2011

    Eu am incercat reteta si cu somon si cu file de pangasius, si e f buna in ambele cazuri :)

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

    Un deliciu!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

    17 minute este cam putin,ca sa fie facut trebuie sa stea 30 minute,asta scrie in toate retetele de peste la cuptor.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

52 voturi

Ingrediente

  • 4 buc file de somon
  • sare
  • piper
  • 3 lingurite condiment amestecat (chimen
  • rozmarin
  • cimbru)
  • ulei de masline pentru sos: o ceapa verde taiata marunt
  • o portocala taiata bucatele
  • 10 masline verzi tocate
  • o lingurita suc de portocale
  • o lingurita suc de lamiie

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

certejan (Chef de cuisine)

Eu am incercat reteta si cu somon si cu file de pangasius, si e f buna in ambele cazuri :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
File de pangasius cu sos alb