Somon la gratar cu chilli, sos de smantana si fasole verde

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Somon la gratar cu chilli, sos de smantana si fasole verde

Ingrediente

  • 6 catei de usturoi necuratati
  • O ceapa mica taiata grosier
  • Un ardei iute
  • 4 linguri de zahar brun
  • 4 linguri otet de mere
  • 4 fileuri de somon a cate 150g
  • Zeama de la o lima
  • 200g smantana
  • Coriandru proaspat
  • 250g fasole verde mica
  • O ceapa rosie mica
  • Otet

Mod de preparare

Incingeti usturoiul si ceapa intr-o tigaie non-aderenta, fara ulei, pana devin aurii. Lasati sa se raceasca putin apoi decojiti usturoiul.

Inmuiati ardeiul iute fara seminte in apa fiarta, pentru 15 minute, scurgeti, apoi dati la blender impreuna cu zaharul, otetul, usturoiul, ceapa, sare si piper, obtinand un sos.

Incingeti gratarul. Ungeti fiecare file cu sos si lasati pe gratar 8 minute.

Intre timp, amestecati zeama de lima cu smantana.

Taiati capetele fasolei verde si puneti la foc in apa fierbinte cu sare pentru fix 3 minute, scurgeti bine si puneti in apa cu gheata pentru alte 3 minute. Scurgeti foarte bine, amestecati cu ceapa rosie taiata marunt, sare si cativa stropi de otet.

Asezati fasolea pe o farfurie, deasupra puneti somon, sos de smantana si presarati coriandru tocat marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci