Somonul este relativ sarac in calorii si scazut in grasimi saturate, dar bogat in proteine, vitamine, minerale si in special in acizii grasi omega 3,foarte utili sanatatii noastre.
Se amesteca toate ingredientele (in afara de bucatile de somon) intr-o punga de plastic inchisa ermetic. Se scutura bine punga pana cand se omogenizeaza continutul.
Se adauga feliile de somon in punga, pentru a se imbiba bine cu dressing. Se tine la frigider timp de 30 de minute (se poate tine chiar si o ora).
Dupa ce s-au marinat bucatile de somon, se scurg de surplusul de dressing, se aseaza pe grillul (gratarul) incins si uns in prealabil cu unt, urmand sa se rumeneasca frumos pe fiecare parte.
Somonul se serveste alaturi de felii de portocala rumenite putin pe gratar sau la tigaie si stropit cu suc de portocala din belsug.Portocala confera somonului un gust usor dulceag si aromat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii