SOMON MARINAT IN ULEI DE ARGAN

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • 300g.somon proaspat,
  • 1/2 manunchi coriandru proaspat,
  • 2 manunchiuri de menta proaspata,
  • sucul de la 2 lamai verzi,
  • 6 linguri ulei de argan,
  • 2 cepe,
  • piper proaspat macinat,
  • sare;

Mod de preparare

1.Se toaca marunt frunzele de coriandru si cele de menta.

2.Se amesteca sucul de lamaie cu uleiul de argan,se adauga coriandru tocat, menta tocata,piper si cepele tocate marunt.

3.Se taie somonul in felii subtiri si se pune intr-un bol.Peste somon se toarna marinata ,se acopera si se tine la rece 3 ore, dupa care feliile de somon se intorc pe cealalta parte si se mai marineaza inca 6 ore.

3.Se scot feliile de somon , se aseaza pe un platou si se servesc cu salata verde amestecata cu rosii cherry si suc din marinata.

Nota:Uleiul de argan , originar din Maroc, este foarte gustos si este mai bogat in vitamina E decat uleiul de masline.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise