autor:

Vekas

» » Mancaruri cu peste

SOMON MARINAT IN ULEI DE ARGAN

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2009

Ingrediente
(pentru 4 portii):, 300g.somon proaspat,, 1/2 manunchi coriandru proaspat,, 2 manunchiuri de menta proaspata,, sucul de la 2 lamai verzi,, 6 linguri ulei de argan,, 2 cepe,, piper proaspat macinat,, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

1.Se toaca marunt frunzele de coriandru si cele de menta.
2.Se amesteca sucul de lamaie cu uleiul de argan,se adauga coriandru tocat, menta tocata,piper si cepele tocate marunt.
3.Se taie somonul in felii subtiri si se pune intr-un bol.Peste somon se toarna marinata ,se acopera si se tine la rece 3 ore, dupa care feliile de somon se intorc pe cealalta parte si se mai marineaza inca 6 ore.
3.Se scot feliile de somon , se aseaza pe un platou si se servesc cu salata verde amestecata cu rosii cherry si suc din marinata.

Nota:Uleiul de argan , originar din Maroc, este foarte gustos si este mai bogat in vitamina E decat uleiul de masline.
Daca ti-a placut reteta noastra "SOMON MARINAT IN ULEI DE ARGAN" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de pangasius rulat pe pat de ciuperci

File de pangasius rulat pe pat de ciuperci

-Stropesc pestele cu zeama de lamaie. -Calesc ceapa,adaug ciupecile,o ceasca de apa,condimentez

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crap romanesc cu ciuperci

Crap romanesc cu ciuperci

Se curata si se spala pestele. Se condimenteaza si se introduc in peste cativa graunti de usturoi.

26 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vekas Maria , 16 septembrie 2009

    Da,uleiul de argan, care este putin mai scump decar cel de masline, precum si frunzele de coriandru si menta dau un gust interesant preparatului.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Interesanta reteta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

    Reteta contine ulei de argan care e tare scump si in orasele mici nici nu prea s-a auzit de acest ulei. Cred ca preparatul final e f. gustos.

    • Fara foto

      v magdalena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

      Interesanta combinatia!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • 300g.somon proaspat,
  • 1/2 manunchi coriandru proaspat,
  • 2 manunchiuri de menta proaspata,
  • sucul de la 2 lamai verzi,
  • 6 linguri ulei de argan,
  • 2 cepe,
  • piper proaspat macinat,
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas Maria

Da,uleiul de argan, care este putin mai scump decar cel de masline, precum si frunzele de coriandru si menta dau un gust interesant preparatului.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ton provensal by Gordon Ramsay