autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu peste

Somon pe sos de mere si fenel

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Ingrediente
2 bucăţi de somon cu piele, 2 mere verzi, 1 bulb de fenel, 1 ceapă, 100 ml de smântână, 1 lingură de supă cu stafide, 1/2 lingură cu seminţe de mărar, 1/2 lingură cu seminţe de chimen, Sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

1 Tăiaţi bulbul de fenel în felii subţiri şi îl căliţi câterva minute, scurgeţi-l. Curăţaţi merele şi le tăiaţi în bucăţi. Inmuiaţi stafidele în apă caldă.
2 Intr-o cratiţă căliţi 10 minute feliile fenel, apoi adăugaţi merele.Acoperiţi şi lăsaţi câteva minute pe foc mare.Merele îşi vor lăsa sucul, dar adăigaţi treptat câte puţină apă.Mişcaţi din timp în timp cratiţa.
3 Zdrobiţi împreună seminţele de mărar şi de chimen. Adăugaţi compotul(merele) pe foc mic şi asezonaţi cu amestecul de mirodenii , sare, stafidele scurse. Amestecaţi până seamănă cu un sos.
4 Prăjiţi somonul pe partea cu piele într-o tigaie de teflon, 2 minute, fără grasime, pe foc puternic. Adăugaţi smântâna lichidă şi ceapa pe peşte. Faceţi focul mic şi lăsaţi să se facă.
5 Serviţi peştele peste sos, alături de un pahar cu vin alb.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon pe sos de mere si fenel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Creveti la grill

Creveti la grill

Creveti in general se gãsesc congelati,intregi, decorticati sau chiar amestecati cu fructe de mare.Sunt

17 voturi    15 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Crap la cuptor

Crap la cuptor

Pestele curatat, spalat,portionat, se asaza intr-un vas de yena,uns cu ulei de masline. Adaugam vinul,

10 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
269.99 lei
202.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 bucăţi de somon cu piele
  • 2 mere verzi
  • 1 bulb de fenel
  • 1 ceapă
  • 100 ml de smântână
  • 1 lingură de supă cu stafide
  • 1/2 lingură cu seminţe de mărar
  • 1/2 lingură cu seminţe de chimen
  • Sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

91 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Scoici cu garnitura de spaghete