autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu peste

Somon si pastrav la cuptor

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 februarie 2010

Ingrediente
2 medalioane somon, 2 pastravi, sare si piper dupa gust, 1 lamaie, ½ pahar vin alb, 2-3 linguri ulei de masline, Sos, 3 linguri mustar dulce, 1 lingurita hrean ras, ½ lingurita boia dulce, 1 lingura otet, Sare si piper dupa gust, 2-3 catei de usturoi pisati, 2-3 linguri ulei, Sos sampanie :, 400ml sampanie, 3 galbenusuri, 1 1/2 lingura amidon de porumb, 200ml samantana pentru gatit La Dorna-15% grasime, 1 lingura zeama de lamiae, 1 lingura zahar brut, Sare si piper alb dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Se curate pestele si se spala,apoi se aseaza intr-o tava de iena,se ung pestii cu ulei se condimenteaza si se stropesc cu zeama de lamiae.

Separat se pregateste sosul din toate ingredientele,apoi se unge pestele cu acest sos pe toata suprafata pestilor.Se adauga vinul si se baga la cuptorul preancalzit la 200gC pentru 20 de minute.Tava trebuie acoperita cu folie de aluminiu.Dupa 20 de minute,se scoate folia si se mai lasa 10-15 minute pentru a se rumenii.Prinde o culoare aramie.Se serveste cu o garniture de legume sau cartofi natur,alaturi de un sos de sampanie.

Sos sampanie:

Mod de preparare.:

Intr-o oala se pune sampania sa fiarba la bain marie.Separat intr-un castron se pun galbenusurile,zaharul,sarea si piperul,amidonul,zeama de lamie si smantana.Se amesteca bine .Cand sampania a fiert se adauga usor crema de oua amestecand bine sa nu se formeze cocoloase.Se lasa pe foc pana se ingroasa sosul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon si pastrav la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav umplut cu somon

Pastrav umplut cu somon

Curat pastravul, il spal, il usuc in servet de hartie. Pregatesc umplutura: fierb truffele in coniac,

49 voturi    24 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
pastrav cu lamaie si rozmarin

pastrav cu lamaie si rozmarin

Se intinde folia de aluminiu se unge pastravul cu ulei, se condimenteaza si in interior. In burtica

10 voturi    12 comentarii
15 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Ce bun cu sos de sampanie. Eu am pregatit merluciu cu sos racoros.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Foarte apetisant

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

    Frumoasa prezentare si interesant sosul! Treb sa-l incerc! Nota 10*

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      Nota 10 cu felicitari !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

      O bunatate...Mi s-a facut tare pofta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 2 medalioane somon
  • 2 pastravi
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lamaie
  • ½ pahar vin alb
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • Sos
  • 3 linguri mustar dulce
  • 1 lingurita hrean ras
  • ½ lingurita boia dulce
  • 1 lingura otet
  • Sare si piper dupa gust
  • 2-3 catei de usturoi pisati
  • 2-3 linguri ulei
  • Sos sampanie :
  • 400ml sampanie
  • 3 galbenusuri
  • 1 1/2 lingura amidon de porumb
  • 200ml samantana pentru gatit La Dorna-15% grasime
  • 1 lingura zeama de lamiae
  • 1 lingura zahar brut
  • Sare si piper alb dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce bun cu sos de sampanie. Eu am pregatit merluciu cu sos racoros.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Scoici de mare cu Emmentaler