autor:

Dachman Laura

» » , , , Dulciuri diverse, Inghetate, Retete vegetariene, Spume si creme dulci

Sorbet parfumat de capsuni

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2010

Ingrediente
3 albusuri, 110 gr zahar pudra, 40 gr zahar vanilat bourbon, coaja rasa si zeama de 1 lamaie, 25 ml sherry, 500 gr capsune, curatate si tocate marunt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga apoi treptat zaharul pudra si zaharul vanilat, mixandu-se pana cand albusurile devin lucioase iar zaharul s-a topit.Se incorporeaza coaja rasa si zeama de lamaie, apoi sherry si caspunele.



Compozitia obtinuta se fierbe la bain-marie, batandu-se continuu cu telul, timp de 7-8 minute pana cand a crescut in volum si a devenit o spuma usoara, lichida.Se ia de pe foc si se mai bate putin pentru a se raci usor.Se introduce compozitia la congelator pana cand se intareste, amestecand din cand in cand in ea pentru a sparge cristalele de gheata formate.



http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Sorbet parfumat de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Inghetata de visine

Inghetata de visine

Mai intai, se scot sâmburii vişinelor, se pun în congelator peste noapte, împreună

0 voturi    0 comentarii
13h
Spume si creme dulci
Mousse de Kiwi

Mousse de Kiwi

1)Foile de gelatinã, se lasã sã se topeascã intr-un bol cu apã cât sã le acopere(cel putin

10 voturi    11 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Diana Trita , 20 mai 2014

    o sa incerc!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 02 iunie 2013

    Am incercat azi aceasta reteta si am fost foarte multumita de produsul final.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    Felicitari !

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Ce bun.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      O reteta deosebita si eleganta , ca de altfel toate retetele tale!*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Ca intotdeauna...un deliciu...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Foarte gustos! Am sa-l incerc, cu siguranta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Ce bine arata, delicios! Salvat!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 3 albusuri
  • 110 gr zahar pudra
  • 40 gr zahar vanilat bourbon
  • coaja rasa si zeama de 1 lamaie
  • 25 ml sherry
  • 500 gr capsune
  • curatate si tocate marunt

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Am incercat azi aceasta reteta si am fost foarte multumita de produsul final.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Mousse de ciocolata neagra Mousse de ciocolata neagra

Ciocolata (am folosit ciocolată cu 52% cacao) se topeşte pe baie de aburi împreună cu o linguriţă de cafea măcinată (am

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Creme brulee Creme brulee

Intr-o cratita mai adanca se pune smantana si se lasa la incalzit fara sa fiarba. Amestecam galbenusurile cu zaharul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Inghetata Amaretto