autor:

Dachman Laura

» » , , , Dulciuri diverse, Inghetate, Retete vegetariene, Spume si creme dulci

Sorbet parfumat de capsuni

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2010

Ingrediente
3 albusuri, 110 gr zahar pudra, 40 gr zahar vanilat bourbon, coaja rasa si zeama de 1 lamaie, 25 ml sherry, 500 gr capsune, curatate si tocate marunt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga apoi treptat zaharul pudra si zaharul vanilat, mixandu-se pana cand albusurile devin lucioase iar zaharul s-a topit.Se incorporeaza coaja rasa si zeama de lamaie, apoi sherry si caspunele.



Compozitia obtinuta se fierbe la bain-marie, batandu-se continuu cu telul, timp de 7-8 minute pana cand a crescut in volum si a devenit o spuma usoara, lichida.Se ia de pe foc si se mai bate putin pentru a se raci usor.Se introduce compozitia la congelator pana cand se intareste, amestecand din cand in cand in ea pentru a sparge cristalele de gheata formate.



http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Sorbet parfumat de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Prăjitură deșteaptă cu ciocolată

Prăjitură deșteaptă cu ciocolată

Câte șanse ai să obții o prăjitură aspectuoasă, cremoasă, ciocolătoasă și mai ales delicioasă

18 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul. Capsunile se curata de codita,se spala si se pun cateva

15 voturi    21 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Diana Trita , 20 mai 2014

    o sa incerc!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 02 iunie 2013

    Am incercat azi aceasta reteta si am fost foarte multumita de produsul final.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    Felicitari !

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Ce bun.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      O reteta deosebita si eleganta , ca de altfel toate retetele tale!*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Ca intotdeauna...un deliciu...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Foarte gustos! Am sa-l incerc, cu siguranta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Ce bine arata, delicios! Salvat!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 3 albusuri
  • 110 gr zahar pudra
  • 40 gr zahar vanilat bourbon
  • coaja rasa si zeama de 1 lamaie
  • 25 ml sherry
  • 500 gr capsune
  • curatate si tocate marunt

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Am incercat azi aceasta reteta si am fost foarte multumita de produsul final.

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Crema de zahar ars