autor:

Dachman Laura

» » , , Dulciuri diverse, Inghetate, Spume si creme dulci

Sorbet de lamaie aromat

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2010

Ingrediente
4 albusuri, un praf de sare, 250 gr zahar pudra, 2 plicuri Finesse Bourbon-Vanilla Aroma, zeama de la 2 lamai, 150 ml Bacardi Tropical Lime

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

15 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas, bate albusurile spuma cu un praf de sare.Adauga zaharul, putin cate putin, mixand continuu pana cand se obtine o compozitie ca de bezea.Adauga cele 2 plicuri Finesse Bourbon-Vanilla Aroma si amesteca bine.
Mixand usor, adauga incet zeama de lamaie si 150 ml Bacardi Tropical Lime. Fierbe apoi compozitia la bain-marie, mixand continuu, timp de 6-8 minute, pana cand albsuurile se umfla si se face o spuma usoara si lichida.Toarna compozitia intr-un vas de plastic si da-o la congelator pana cand se intareste, amestecand-o din cand in cand pentru a sparge cristalele de gheata formate.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Sorbet de lamaie aromat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Inghetata de mure cu lamaie

Inghetata de mure cu lamaie

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Se adauga 1 lingurita zeama de lamaie si se mai bat 1

36 voturi    9 comentarii
10 min
Spume si creme dulci
Inghetata de piersici

Inghetata de piersici

1. Se fierb timp de cateva minute piersicile impreuna cu zaharul si sucul de lamaie, amestecand continuu,pana

14 voturi    9 comentarii
15 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Costea , 30 iulie 2013

    AVETI NISTE RETETE FENOMENALE! CREDETIMA! O SA LE ANCERC PE CELE CU FRUCTE! DE FAPT TOATE SANT PREFERATELE MELE. NU PREA AM TIMP CA SANT AN CONCEDIU MAI MULT AM CUMPARAT DAR CREDETIMA CA CELE MAI BUNE SANT CELE DE CASA. SANTETI CEI MAI BUN SI MA BUCUR CA VAM DESCOPERIT VA IUBESC DIN SUFLET.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    Felicitari !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    Bine mai arata !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Foarte bun!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Delicios.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Cred ca e o bunatate !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      I-mi place mult!felicitãri pt.rãbdare

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Un deliciu...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Cu siguranta delicios si racoritor.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Excelent,felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

15 voturi

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • un praf de sare
  • 250 gr zahar pudra
  • 2 plicuri Finesse Bourbon-Vanilla Aroma
  • zeama de la 2 lamai
  • 150 ml Bacardi Tropical Lime

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Clatite cu Nutella