autor:

Dachman Laura

» » , , , Dulciuri diverse, Inghetate, Prajituri, Spume si creme dulci

Sorbet de lamaie

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Ingrediente
•3 albusuri de oua mari, •2 cani zahar, •1 ¾ cana apa, •1 ½ cana zeama de lamaie, •1-2 lingurite coaja de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

10 voturi

Mod de preparare

1. Se bate spuma tare albusurile.Se face un sirop din zahar si apa, la foc potrivit, pana ce zaharul s-a topit si lichidul a ajuns la punctul de fierbere.Se toarna siropul in fir subtire peste albusuri, batand continuu.Se pune coaja de lamaie si se toarna treptat zeama de lamaie, batand in continuare.
2. Se lasa compozitia obtinuta la racit, dupa care se baga la congelator pentru 1 ora, apoi se scoate si se zdrobeste cu furculita (eu am folosit mixerul) pentru a sparge gheata, iar pe urma se baga inapoi in congelator.Se repeta aceasta procedura de 3-4 ori, apoi se serveste.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Sorbet de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Sorbet de lamaie aromat

Sorbet de lamaie aromat

Intr-un vas, bate albusurile spuma cu un praf de sare.Adauga zaharul, putin cate putin, mixand continuu

15 voturi    10 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Milkshake cu ananas, anason si sorbet de lamaie

Milkshake cu ananas, anason si sorbet de lamaie

Incepem cu sorbetul: Intr-un vas punem apa plata cu zaharul si le asezam pe flacara aragazului. Lasam

0 voturi    0 comentarii
20 min
Cocktailuri si lichioruri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    andreea , 10 martie 2010

    este sorbet!!! nu serbet!!

  • Fara foto

    andreea , 23 septembrie 2009

    E minunat dar o vreau mai putin dulce si voi pune doar 10 g de zahar ...sunt la regim si vreau sa mai mananc si cate o inghetata!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009

      Foarte buna retetata de sorbet, ft frumoasa prezentarea, felicitari, in modul acesta pregatesc si eu.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Foarte bun!Felicitari!

    • Fara foto

      Alice (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

      Reteta este de Sorbet! Serbet si sorbet sunt preparate complet diferite, nu au nici o legatura, au in comun doar cateva litere in nume. Este interesanta reteta cu albus de ou, poate merita incercata si varianta asta acum in zilele toride de vara, dar atentie mare la albusul de ou, trebuie pus la frigider rapid pentru ca este un mediu in care se dezvolta rapid bacteriile.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

      Foarte bun "Serbet"!!!

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Nu stiu ce sa spun despre aceste retete de serbet, eu am facut serbet de capsuni, insa nu pot spune ca este serbet odata ce se introduce la congelator, stiam ca era altfel serbetul. Am sa mai inserc si reteta aceasta sa vad poate acesta este altfel.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

10 voturi

Ingrediente

  • •3 albusuri de oua mari
  • •2 cani zahar
  • •1 ¾ cana apa
  • •1 ½ cana zeama de lamaie
  • •1-2 lingurite coaja de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Portocale umplute cu orez dulce si friscã