autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Sorbet de pere

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
200 g zahar tos, 200 ml apa, coaja si zeama de la o lamaie, 1 kg pere moi, 50 ml grappa (dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Mai întâi puneti zaharul si apa într-o cratita, pe foc. Aduceti la fierbere, apoi micsorati

focul si fierbeti în cIocote mici 3 minute. Adaugati perele taiate sferturi si fierbeti-

le 5 minute, daca nu sunt foarte moi. Luati-le de pe foc, lasati-le s:i stea 5 minute,

apoi adaugati zeama de lamâie (fara sâmburi) si coaja. Turnati amestecul în robotul

de bucatarie si faceti-l piure, apoi treceti-l printr-o sita rara, punându-l în vasul în

care-l veti servi.

Adaugati grappa, arnestecati bine si gustati. Grappa nu trebuie sa ,se simta prea tare

- trebuie sa aiba un gust subtil si sa se potriveasca bine cu perde. Insa taria si aroma

difera în functie de marca, asa ca ajustati cantitatea dupa gust.

Puneti vasul în congelator si amestecati sorbetul cu o furculita la fiecare jumatate de

ora - veti observa cum capata o tenta mai palida. E gata cam în 2 ore. Sorbetul trebuie

sa fie suficient de moale ca sa poata fi luat cu o cupa pentru înghetata. E delicios

servit cu biscuiti fini si crocanti.

Acest sorbet poate fi pastrat la congelator doua zile - mai târziu cristalizeaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sorbet de pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuitii mei florentini

Biscuitii mei florentini

Topim untul, adaugam lingura de smantana,apoi zaharul,amestecand continuu pe foc pana se topeste

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Mod de preparare Mere: Punem merele la calit impreuna cu 5-6 linguri de zahar si scortisoara si

17 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 200 g zahar tos
  • 200 ml apa
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 1 kg pere moi
  • 50 ml grappa (dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite de post si gem de portocale.