Mai întâi puneti zaharul si apa într-o cratita, pe foc. Aduceti la fierbere, apoi micsorati
focul si fierbeti în cIocote mici 3 minute. Adaugati perele taiate sferturi si fierbeti-
le 5 minute, daca nu sunt foarte moi. Luati-le de pe foc, lasati-le s:i stea 5 minute,
apoi adaugati zeama de lamâie (fara sâmburi) si coaja. Turnati amestecul în robotul
de bucatarie si faceti-l piure, apoi treceti-l printr-o sita rara, punându-l în vasul în
care-l veti servi.
Adaugati grappa, arnestecati bine si gustati. Grappa nu trebuie sa ,se simta prea tare
- trebuie sa aiba un gust subtil si sa se potriveasca bine cu perde. Insa taria si aroma
difera în functie de marca, asa ca ajustati cantitatea dupa gust.
Puneti vasul în congelator si amestecati sorbetul cu o furculita la fiecare jumatate de
ora - veti observa cum capata o tenta mai palida. E gata cam în 2 ore. Sorbetul trebuie
sa fie suficient de moale ca sa poata fi luat cu o cupa pentru înghetata. E delicios
servit cu biscuiti fini si crocanti.
Acest sorbet poate fi pastrat la congelator doua zile - mai târziu cristalizeaza.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii