autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Sorbet de pere

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
200 g zahar tos, 200 ml apa, coaja si zeama de la o lamaie, 1 kg pere moi, 50 ml grappa (dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Mai întâi puneti zaharul si apa într-o cratita, pe foc. Aduceti la fierbere, apoi micsorati

focul si fierbeti în cIocote mici 3 minute. Adaugati perele taiate sferturi si fierbeti-

le 5 minute, daca nu sunt foarte moi. Luati-le de pe foc, lasati-le s:i stea 5 minute,

apoi adaugati zeama de lamâie (fara sâmburi) si coaja. Turnati amestecul în robotul

de bucatarie si faceti-l piure, apoi treceti-l printr-o sita rara, punându-l în vasul în

care-l veti servi.

Adaugati grappa, arnestecati bine si gustati. Grappa nu trebuie sa ,se simta prea tare

- trebuie sa aiba un gust subtil si sa se potriveasca bine cu perde. Insa taria si aroma

difera în functie de marca, asa ca ajustati cantitatea dupa gust.

Puneti vasul în congelator si amestecati sorbetul cu o furculita la fiecare jumatate de

ora - veti observa cum capata o tenta mai palida. E gata cam în 2 ore. Sorbetul trebuie

sa fie suficient de moale ca sa poata fi luat cu o cupa pentru înghetata. E delicios

servit cu biscuiti fini si crocanti.

Acest sorbet poate fi pastrat la congelator doua zile - mai târziu cristalizeaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sorbet de pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Smochine in sirop de vin rosu

Smochine in sirop de vin rosu

Se pun la fiert, timp de 15-20 minute,vinul amestecat cu mirodeniile (scortisoara si pastaia de vanilie,sectionata

5 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu gem de caise

Cornulete cu gem de caise

Din cele mai sus se face un aluat si se lasa la dospit minim 35-40 minute la loc caldut ferit de

17 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 15 %
799.99 lei
679.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 200 g zahar tos
  • 200 ml apa
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 1 kg pere moi
  • 50 ml grappa (dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se prepara 500 ml cafea fara zahar si se lasa deoparte sa se raceasca. Se separa ouale

7 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu Tiramisu

Se face un sabayon din galbenus si zaharul pudra, dupa ce s-au batut se adauga mascarponele, apoi se adauga gelatina, care a fost temperata

1 vot    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Piersicute