autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Sorbet de pere

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
200 g zahar tos, 200 ml apa, coaja si zeama de la o lamaie, 1 kg pere moi, 50 ml grappa (dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Mai întâi puneti zaharul si apa într-o cratita, pe foc. Aduceti la fierbere, apoi micsorati

focul si fierbeti în cIocote mici 3 minute. Adaugati perele taiate sferturi si fierbeti-

le 5 minute, daca nu sunt foarte moi. Luati-le de pe foc, lasati-le s:i stea 5 minute,

apoi adaugati zeama de lamâie (fara sâmburi) si coaja. Turnati amestecul în robotul

de bucatarie si faceti-l piure, apoi treceti-l printr-o sita rara, punându-l în vasul în

care-l veti servi.

Adaugati grappa, arnestecati bine si gustati. Grappa nu trebuie sa ,se simta prea tare

- trebuie sa aiba un gust subtil si sa se potriveasca bine cu perde. Insa taria si aroma

difera în functie de marca, asa ca ajustati cantitatea dupa gust.

Puneti vasul în congelator si amestecati sorbetul cu o furculita la fiecare jumatate de

ora - veti observa cum capata o tenta mai palida. E gata cam în 2 ore. Sorbetul trebuie

sa fie suficient de moale ca sa poata fi luat cu o cupa pentru înghetata. E delicios

servit cu biscuiti fini si crocanti.

Acest sorbet poate fi pastrat la congelator doua zile - mai târziu cristalizeaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sorbet de pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fagure

Fagure

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Pe urma se adauga si galbenusurile

4 voturi    1 comentariu
2h
Dulciuri diverse
Mini-tarte cu fructe

Mini-tarte cu fructe

Preparam aluatul: Se amesteca margarina, zaharul, sarea, oul batut si se incorporeaza faina. Invelim

7 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 200 g zahar tos
  • 200 ml apa
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 1 kg pere moi
  • 50 ml grappa (dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Papanasi fierti cu smantana si dulceata