Sorbet de pere

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g zahar tos
  • 200 ml apa
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 1 kg pere moi
  • 50 ml grappa (dupa gust)

Mod de preparare

Mai întâi puneti zaharul si apa într-o cratita, pe foc. Aduceti la fierbere, apoi micsorati focul si fierbeti în cIocote mici 3 minute. Adaugati perele taiate sferturi si fierbeti- le 5 minute, daca nu sunt foarte moi. Luati-le de pe foc, lasati-le s:i stea 5 minute, apoi adaugati zeama de lamâie (fara sâmburi) si coaja. Turnati amestecul în robotul de bucatarie si faceti-l piure, apoi treceti-l printr-o sita rara, punându-l în vasul în care-l veti servi. Adaugati grappa, arnestecati bine si gustati. Grappa nu trebuie sa ,se simta prea tare - trebuie sa aiba un gust subtil si sa se potriveasca bine cu perde. Insa taria si aroma difera în functie de marca, asa ca ajustati cantitatea dupa gust. Puneti vasul în congelator si amestecati sorbetul cu o furculita la fiecare jumatate de ora - veti observa cum capata o tenta mai palida. E gata cam în 2 ore. Sorbetul trebuie sa fie suficient de moale ca sa poata fi luat cu o cupa pentru înghetata. E delicios servit cu biscuiti fini si crocanti. Acest sorbet poate fi pastrat la congelator doua zile - mai târziu cristalizeaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise