Sorbet de pere

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g zahar tos
  • 200 ml apa
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 1 kg pere moi
  • 50 ml grappa (dupa gust)

Mod de preparare

Mai întâi puneti zaharul si apa într-o cratita, pe foc. Aduceti la fierbere, apoi micsorati focul si fierbeti în cIocote mici 3 minute. Adaugati perele taiate sferturi si fierbeti- le 5 minute, daca nu sunt foarte moi. Luati-le de pe foc, lasati-le s:i stea 5 minute, apoi adaugati zeama de lamâie (fara sâmburi) si coaja. Turnati amestecul în robotul de bucatarie si faceti-l piure, apoi treceti-l printr-o sita rara, punându-l în vasul în care-l veti servi. Adaugati grappa, arnestecati bine si gustati. Grappa nu trebuie sa ,se simta prea tare - trebuie sa aiba un gust subtil si sa se potriveasca bine cu perde. Insa taria si aroma difera în functie de marca, asa ca ajustati cantitatea dupa gust. Puneti vasul în congelator si amestecati sorbetul cu o furculita la fiecare jumatate de ora - veti observa cum capata o tenta mai palida. E gata cam în 2 ore. Sorbetul trebuie sa fie suficient de moale ca sa poata fi luat cu o cupa pentru înghetata. E delicios servit cu biscuiti fini si crocanti. Acest sorbet poate fi pastrat la congelator doua zile - mai târziu cristalizeaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise