Soricei in paie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Soricei in paie

Ingrediente

  • 300g piept de curcan (sau pui),o sfecla rosie mai mica,100g cascaval ras,sare,piper,2 cartofi mai maricei .
  • 100g pesmet ,100g mac si un ou.
  • Folie de aluminiu pentru impachetat soriceii.

Mod de preparare

Spalam pieptul de curcan ,il stergem cu un servet si il taiem pe lungime in 2 feli.

Intr-o tavita sau farfurie amestecam pesmetul cu macul.

Se curata sfecla,se taie cuburi si se da la robot(sau pe razatoarea ).Se amesteca cu cascavalul ,se condimenteaza si se da de o parte.

Se curata cartofi, se spala si ii taiem in feli pe lung nu pe lat .Asezam feliile una peste alta si ii taiem cat putem de subtiri. Ii spalam ,apoi ii punem in apa rece .Daca putem , bagam in congelator o sticla cu apa pentru a o pune peste cartofi.Eu am pus gheata.O sa intrebati, de ce ? Apa foarte rece sau gheata retine amidonul in cartof .Dupa prajire cartoful nu v-a fi uscat , se pastreaza moi , pufosi.Fiind pregatiti ,ii lasam cam 15 minute sa stea in apa rece cu gheata , sa se odihneasca.

Luam feliile de piept ,le crestam una din margini ,in fasie subtire ,fara a o desprinde de restul feliei.Lasam o bucatica de 2-3cm prinsa de felia de carne ,pentru a forma codita.Punem carnea intre 2 pungi,una dedesupt, iar cealalta deasupra,pentru a proteja carnea sa nu se destrame in timpul bateri. Batem carnea , ca pentru snitel, o saram o piperam ,apoi punem o lingura de umplutura din sfecla rosie si cascaval si o rulam,avem grija codita sa ramana la vedere.Il dam prin ou batut si il rostogolim in amestecul facut din pesmet si mac , in care punem un praf de sare.Apoi luam folia de alumini ,impachetam soriceii si ii punem la prajit ,cam 15-20 de minute la foc moderat.Eu am folosit fripteoza .Ii rostogolim de cateva ori ,in timpul prajiri pentru a se patrunde si a se rumeni uniform.

Prajim cartofi ,ii punem pe un servet absorbant pentru a se scurge grasimea din ei si servim alaturi de soricei.

Acest preparat este pentru gospodinele cu simtul umorului , iar la petreceri sau o masa cu prieteni mai apropiati v-a fi un moment de buna dispozitie.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise