autor:

sorina gabriela

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Soricei in paie

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Ingrediente
300g piept de curcan (sau pui),o sfecla rosie mai mica,100g cascaval ras,sare,piper,2 cartofi mai maricei ., 100g pesmet ,100g mac si un ou., Folie de aluminiu pentru impachetat soriceii.

Dificultate: Medie Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Spalam pieptul de curcan ,il stergem cu un servet si il taiem pe lungime in 2 feli.
Intr-o tavita sau farfurie amestecam pesmetul cu macul.
Se curata sfecla,se taie cuburi si se da la robot(sau pe razatoarea ).Se amesteca cu cascavalul ,se condimenteaza si se da de o parte.
Se curata cartofi, se spala si ii taiem in feli pe lung nu pe lat .Asezam feliile una peste alta si ii taiem cat putem de subtiri. Ii spalam ,apoi ii punem in apa rece .Daca putem , bagam in congelator o sticla cu apa pentru a o pune peste cartofi.Eu am pus gheata.O sa intrebati, de ce ? Apa foarte rece sau gheata retine amidonul in cartof .Dupa prajire cartoful nu v-a fi uscat , se pastreaza moi , pufosi.Fiind pregatiti ,ii lasam cam 15 minute sa stea in apa rece cu gheata , sa se odihneasca.
Luam feliile de piept ,le crestam una din margini ,in fasie subtire ,fara a o desprinde de restul feliei.Lasam o bucatica de 2-3cm prinsa de felia de carne ,pentru a forma codita.Punem carnea intre 2 pungi,una dedesupt, iar cealalta deasupra,pentru a proteja carnea sa nu se destrame in timpul bateri. Batem carnea , ca pentru snitel, o saram o piperam ,apoi punem o lingura de umplutura din sfecla rosie si cascaval si o rulam,avem grija codita sa ramana la vedere.Il dam prin ou batut si il rostogolim in amestecul facut din pesmet si mac , in care punem un praf de sare.Apoi luam folia de alumini ,impachetam soriceii si ii punem la prajit ,cam 15-20 de minute la foc moderat.Eu am folosit fripteoza .Ii rostogolim de cateva ori ,in timpul prajiri pentru a se patrunde si a se rumeni uniform.
Prajim cartofi ,ii punem pe un servet absorbant pentru a se scurge grasimea din ei si servim alaturi de soricei.
Acest preparat este pentru gospodinele cu simtul umorului , iar la petreceri sau o masa cu prieteni mai apropiati v-a fi un moment de buna dispozitie.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Soricei in paie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui in sos de rosii

Ciocanele de pui in sos de rosii

Intr-o oala cu apa fierbinte, punem carnea cu putin sare la fiert (un sfert de ora ), dupa ce s-a

17 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Rulada de pui in glazura alba

Rulada de pui in glazura alba

Pieptul se spala, se curata de pielita si se taie ca pentru snitel, se bate putin si se aseaza fiecare

1 vot    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Midu

    Midu (Bucatar sef):

    FFF gustosi,...felicitari..am incercat in weekend, dar cu piept de pui..nu am facut poze..dar e sunt foarte usor de facut..:). Felicitari!

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Goicea Corneliu George , 05 februarie 2014

    pt. o clipa pana am citit reteta ,am crezut ca gatiti soareci

  • KatrinC

    KatrinC (Chef de cuisine) , 08 martie 2011

    Multumesc de reteta ! Cred ca e super-gustos totul si o s-o gatesc numaidecit la ziua de nastere a fetitei mele :)

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

    Ha,ha,ha, ce frumosi si buni soriceii tai...Super reteta ! trebue sa o incerc, ca tare-mi place. *****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

      Eşti foarte creativă. Dă-ne mai multe reţete de acest gen.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

      denumirea ma speriat putin dar...cand am citit si am vazut ce e de fapt...e un deliciu! Bravo!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

      Ma bucur mult Camelia. Eu sunt mai trasnita si am multe asemenea retete de postat .Numai ca doresc sa vad reactia gustoaselor , pentru a nu parea prea deplasata :)) Pup

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

      Bravo Sorina !Felicitari pentru asemenea reteta.... Tare fain arata in farfurie si cu siguranta sunt foarte gustosi "soriceii" tai. Am mai invatat ceva....

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

      Numai lucruri interesante am aflat in reteta ta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • 300g piept de curcan (sau pui),o sfecla rosie mai mica,100g cascaval ras,sare,piper,2 cartofi mai maricei .
  • 100g pesmet ,100g mac si un ou.
  • Folie de aluminiu pentru impachetat soriceii.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

5 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

78 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

7 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

KatrinC (Chef de cuisine)

Multumesc de reteta ! Cred ca e super-gustos totul si o s-o gatesc numaidecit la ziua de nastere a fetitei mele :)

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Frigarui de pui