Soricei din flori de salcam

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Soricei din flori de salcam

Ingrediente

  • 20 flori de salcam proaspete cu floarea cat mai bogata,
  • 2 oua, 3 linguri de faina, faina pentru tapetat florile, 3 linguri zahar, 1 pahar lapte, 1 lingura ulei, ulei pentru prajit, 1 zahar vanilat, sare

Mod de preparare

Se freaca ouale cu sarea si zaharul intr-un vas, se adauga uleiul, apoi, treptat, faina, amestecand continuu. Se subtiaza compozitia turnand, putin cate putin, laptele, pana cand devine ca o smantana lichida.

Florile de salcam se spala si se scurg foarte bine de apa. Se ia cate o floare de salcam, se trece pe ambele parti prin faina apoi prin aluatul preparat si se pune la prajit in uleiul incins (precum gogosile). Se prajeste pe ambele parti si se scoate pe un servetel pentru a se scurge bine de ulei. Se numesc soricei, deoarece prin prajire capata forma unui soarece.

Se presara cu zahar vanilat si se servesc calzi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise