autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Soricei din flori de salcam

Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 iulie 2008

Ingrediente
20 flori de salcam proaspete cu floarea cat mai bogata,, 2 oua, 3 linguri de faina, faina pentru tapetat florile, 3 linguri zahar, 1 pahar lapte, 1 lingura ulei, ulei pentru prajit, 1 zahar vanilat, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se freaca ouale cu sarea si zaharul intr-un vas, se adauga uleiul, apoi, treptat, faina, amestecand continuu. Se subtiaza compozitia turnand, putin cate putin, laptele, pana cand devine ca o smantana lichida.
Florile de salcam se spala si se scurg foarte bine de apa. Se ia cate o floare de salcam, se trece pe ambele parti prin faina apoi prin aluatul preparat si se pune la prajit in uleiul incins (precum gogosile). Se prajeste pe ambele parti si se scoate pe un servetel pentru a se scurge bine de ulei. Se numesc soricei, deoarece prin prajire capata forma unui soarece.
Se presara cu zahar vanilat si se servesc calzi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Soricei din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
PANNA COTTA - RETETA TESTATA

PANNA COTTA - RETETA TESTATA

Aceasta reteta am luat-o de pe blogul Teo\'s Kitchen. 1.Punem gelatina in laptele rece 2.Frisca

3 voturi    1 comentariu
5 min
Dulciuri diverse
Tarta Brownie

Tarta Brownie

1. Intr-un bol amestecam faina, praful de copt si sarea, apoi le dam deoparte. 2. Intr-o cratita

29 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Varadi Silvia , 13 iulie 2010

    Ce bine arata.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Aromati!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

    Foarte interesant!

    • Fara foto

      maria mihalache , 24 mai 2010

      Interesanta reteta.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Este o reteta super,felicitari.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

      Interesanta reteta.De retinut pentru anul viitor cand vor inflori salcamii.

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 31 martie 2009

      Extraordinar.Am dat peste aceasta reteta si imi aduc aminte cu nostalgie ca acum vreo 15-16 ani mancam asa ceva la niste prieteni din Targoviste.E o reteta f buna.Uitasem de ea.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 20 flori de salcam proaspete cu floarea cat mai bogata,
  • 2 oua
  • 3 linguri de faina
  • faina pentru tapetat florile
  • 3 linguri zahar
  • 1 pahar lapte
  • 1 lingura ulei
  • ulei pentru prajit
  • 1 zahar vanilat
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela76
PASTAI VERZI CU BULION

PASTAI VERZI CU BULION

Ceapa taiata marunt se pune la prajit in ulei oala sub presiune. Se adauga pastaile, spalate si rupte

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta de caise

Tarta de caise

Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul

17 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
PIFTELE VITA

PIFTELE VITA

Morcovii si cartoful se rad pe razatoarea mica, painea se moaie in apa, patrunjelul se toaca marunt.

2 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Varadi Silvia

Ce bine arata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete ce ti se topesc in gura