autor:

» » Sucuri si compoturi de fructe

Sos brun

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2009

Ingrediente
- 75 g unt sau ulei,, - 75 g faina,, - 1 morcov,, - 1 patrunjel,, - 1/2 telina,, - 1 ceapa,, - 2 catei usturoi,, - 1/4 foaie de dafin,, - cimbru,, - 50 g paste de tomate,, - piper,, - sare,, - 500 g oase de vita sau porc.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Zarzavaturile se spala, se curata, se taie in bucati ceapa, se curata, se spala si se taie felii.
Intr-o cratita se pune untul si cand se infierbinta adauga faina rumenindu-se bine in tot timpul se amesteca cu o lingura de lemn sa nu se arda faina. Dupa ce aceasta a capatat o culoare bruna, se adauga zarzavaturile, ceapa si condimentele si se prajesc usor. Se sting apoi cu doua cesti cu apa calda.
In timp ce se prepara sosul, oasele se sparg si se prajesc in cuptor, apoi se pun in vasul cu sos odata cu bulionul.Se fierbe totul la foc potrivit cca 3 ore, avind grija sa se adune spuma cand se formeaza si sa se mestece mereu ca sa nu se prinda sosul de vas. Dupa ce este gata se strcoara printr-o sita.
Se foloseste ca material de baza la prepararea sosurilor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos brun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Gem de prune aromat cu scortisoara

Gem de prune aromat cu scortisoara

1. Pune prunele si batonul de scortisoara intr-o cratita mare, pe foc, impreuna cu 150 ml apa si

6 voturi    6 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe
Strawberry Refresher

Strawberry Refresher

Spalati bine toate ingredientele. Decojiti o jumatate de lamaie. Curatati ananasul de coaja si

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • - 75 g unt sau ulei,
  • - 75 g faina,
  • - 1 morcov,
  • - 1 patrunjel,
  • - 1/2 telina,
  • - 1 ceapa,
  • - 2 catei usturoi,
  • - 1/4 foaie de dafin,
  • - cimbru,
  • - 50 g paste de tomate,
  • - piper,
  • - sare,
  • - 500 g oase de vita sau porc.

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Limonada de pepene Limonada de pepene

Lamaile se storc bine si se amesteca cu zaharul. Separat, pepenele se amesteca la blender si se strecoara sucul, care ulterior

1 vot    0 comentarii
20 min
Bauturi
Smoothie Smoothie

Toate aceste ingrediente se pun in blender si se paseaza pana se obtine o pastă. Cine doreste, serveste cu cuburi sau cu gheata macinata.

7 voturi    0 comentarii
10h 10 min
Bauturi
Compot de mere