autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

sos caramel cu arome

Autor: ionita beatrice (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ionita beatrice (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2006

Ingrediente
200 g zahar, 1 fiola esenta rom, 2-3 linguri lapte, lingurita coaja de portocala rasa marunt (sau lamaie), 1 praf scortisoara,

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

3 voturi

Mod de preparare

puneti laptele la foc mic impreuna cu coaja de portocala , esenta de rom si scortisoara. se caramelizeaza zaharul la foc mic, dupa ce se rumeneste in intregime se adauga laptele fiert. se stinge focul, apoi se amesteca pana la omogenizarea compozitiei.
Daca ti-a placut reteta noastra "sos caramel cu arome" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Vulcani de ciocolata

Vulcani de ciocolata

Pentru acest tip de prajitura sunt necesare forme din aluminiu (de unica folosinta ce se gasesc in

87 voturi    32 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Friganele cu topping de afine

Friganele cu topping de afine

Se taie franzela in felii . Se amesteca zaharul pudra cu laptele , iar ouale se bat spuma. Se trece

0 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

3 voturi

Ingrediente

  • 200 g zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • 2-3 linguri lapte, lingurita coaja de portocala rasa marunt (sau lamaie)
  • 1 praf scortisoara

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de capsune