autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

sos caramel cu arome

Autor: ionita beatrice (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ionita beatrice (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2006

Ingrediente
200 g zahar, 1 fiola esenta rom, 2-3 linguri lapte, lingurita coaja de portocala rasa marunt (sau lamaie), 1 praf scortisoara,

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

3 voturi

Mod de preparare

puneti laptele la foc mic impreuna cu coaja de portocala , esenta de rom si scortisoara. se caramelizeaza zaharul la foc mic, dupa ce se rumeneste in intregime se adauga laptele fiert. se stinge focul, apoi se amesteca pana la omogenizarea compozitiei.
Daca ti-a placut reteta noastra "sos caramel cu arome" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu parfum de Orient

Chec cu parfum de Orient

L-am vazut la Academia lui Horia...apoi am asteptam cateva zile pana am gasit reteta,... apoi am

9 voturi    2 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Cialzons cu fructe~Caramele cu dragoste

Cialzons cu fructe~Caramele cu dragoste

Pregatim aluatul: 1. Punem faina pe o suprafata si facem in mijloc o scobitura impingand faina din

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

3 voturi

Ingrediente

  • 200 g zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • 2-3 linguri lapte, lingurita coaja de portocala rasa marunt (sau lamaie)
  • 1 praf scortisoara

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Prajitura Mira cu cocos