Sos de caise uscate

Timp pregatire
230 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 200 g de caise uscate se iau 4 pahare apa
  • 1 1/2 pahar zahar

Mod de preparare

Caisele uscate se aleg, se spala, se asaza in cratita si se toarna deasupra apa rece. Dupa 2-3 ore, cind caisele s-au umflat, se fierb in aceeasi apa (in care s-au pus la muiat). In timpul fiertului vasul trebuie sa fie acoperit cu capac. Caisele fierte se dau printr-o sita deasa se pun in cratita, se adauga zahar si amestecind cu o lopatica de lemn, se fierb la foc mic pentru ca sosul sa nu se prinda de cratita.

Se serveste cald sau rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor