autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sos de carne cu găluşte

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
25o g de carne de porc, 3 cepe, 1-2 linguri de pastă de roşii, 3 linguri de ulei, piper roşu pisat, sare., , Pentru găluşte: 1½ pahar de griş, 3 ouă, 3-4 linguri de unt muiat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Carnea se spală, se taie de-a curmezişul muşchilor - bucăţele mici de carne se prăjesc puţin în ulei, până se rumenesc. Se adaugă ceapa tăiată mărunt, iar peste 5-7 minute - pastă de roşii, se mai prăjesc puţin, apoi se acoperă cu apă fiartă fierbinte şi se fierbe înăbuşit la foc potrivit.

Când carnea e aproape gata, se sărează. Cu o linguriţă muiată în apă se ia câte puţin din masa pregătita pentru găluşte şi se pune în ceaunaş. Se înăbuşă totul la foc mic, până e gata. În timpul fierberii se adaugă apă fierbinte. La sfârşit se pipărează după gust.
Pregătirea găluştelor: grişul se pune într-o strachină adâncă, se toarnă ouăle bătute, se adaugă untul muiat, se sărează şi se amestec până se face o masă omogenă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de carne cu găluşte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale

Sarmale

Carnea se amesteca cu orezul fiert, oua, ceapa data pe razatoare, sare si piper. Frunza de varza

117 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Mazare cu salam

Mazare cu salam

Intr-o tigaie cu ulei se caleste ceapa taiata marunt cu putina sare. Se adauga morcovul taiat rondele

11 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 25o g de carne de porc
  • 3 cepe
  • 1-2 linguri de pastă de roşii
  • 3 linguri de ulei
  • piper roşu pisat
  • sare.
  • Pentru găluşte: 1½ pahar de griş
  • 3 ouă
  • 3-4 linguri de unt muiat.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Porc cu 5 cinci feluri de boabe