autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sos de carne cu găluşte

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
25o g de carne de porc, 3 cepe, 1-2 linguri de pastă de roşii, 3 linguri de ulei, piper roşu pisat, sare., , Pentru găluşte: 1½ pahar de griş, 3 ouă, 3-4 linguri de unt muiat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Carnea se spală, se taie de-a curmezişul muşchilor - bucăţele mici de carne se prăjesc puţin în ulei, până se rumenesc. Se adaugă ceapa tăiată mărunt, iar peste 5-7 minute - pastă de roşii, se mai prăjesc puţin, apoi se acoperă cu apă fiartă fierbinte şi se fierbe înăbuşit la foc potrivit.

Când carnea e aproape gata, se sărează. Cu o linguriţă muiată în apă se ia câte puţin din masa pregătita pentru găluşte şi se pune în ceaunaş. Se înăbuşă totul la foc mic, până e gata. În timpul fierberii se adaugă apă fierbinte. La sfârşit se pipărează după gust.
Pregătirea găluştelor: grişul se pune într-o strachină adâncă, se toarnă ouăle bătute, se adaugă untul muiat, se sărează şi se amestec până se face o masă omogenă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de carne cu găluşte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Tocanita de inimi si pipote de pasare

Tocanita de inimi si pipote de pasare

Se spala pipotele si inimile de pui si se pun intr-o tigaie la prajit in putin ulei. Dupa cca 5 min,

30 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
139.99 lei
111.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 25o g de carne de porc
  • 3 cepe
  • 1-2 linguri de pastă de roşii
  • 3 linguri de ulei
  • piper roşu pisat
  • sare.
  • Pentru găluşte: 1½ pahar de griş
  • 3 ouă
  • 3-4 linguri de unt muiat.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Un altfel de musaca