Carnea se spală, se taie de-a curmezişul muşchilor - bucăţele mici de carne se prăjesc puţin în ulei, până se rumenesc. Se adaugă ceapa tăiată mărunt, iar peste 5-7 minute - pastă de roşii, se mai prăjesc puţin, apoi se acoperă cu apă fiartă fierbinte şi se fierbe înăbuşit la foc potrivit.
Când carnea e aproape gata, se sărează. Cu o linguriţă muiată în apă se ia câte puţin din masa pregătita pentru găluşte şi se pune în ceaunaş. Se înăbuşă totul la foc mic, până e gata. În timpul fierberii se adaugă apă fierbinte. La sfârşit se pipărează după gust.
Pregătirea găluştelor: grişul se pune într-o strachină adâncă, se toarnă ouăle bătute, se adaugă untul muiat, se sărează şi se amestec până se face o masă omogenă.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii