Sos de ceapa

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg.ceapa
  • 2 kg.ardei gras sau gogosari
  • 1/2 ulei
  • cimbru
  • piper
  • foi de dafin
  • sucul de la 6 kg rosii
  • 3 linguri sare
  • 8 linguri zahar

Mod de preparare

Se da ceapa prin masina de tocat, apoi ardeii (gogosarii) care au fost spalati si curatati. Se pune la foc uleiul, cind este incins se pune ceapa, iar cind aceasta devine sticloasa se adauga ardeii si apoi sucul de rosii, un praf de cimbru, sarea, piperul si foile de dafin, 2-3 bucati. Totul se fierbe o ora la foc mic, rezultind un sos cu grosimea de zacusca. Se pune fierbinte in borcane, se leaga cu celofan si se pun repede sub paturi sa se raceasca lent, pina a doua zi. Se obtin 4-5 borcane de 800 gr.

Se serveste ca aperitiv

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor